• home
 • video
 • pas verschenen

  Van Aert: "Heb hoop al lang begraven om potten te breken op Koppenberg"

  0 / 0
  Ook in Ruddervoorde moest Wout van Aert zijn meerdere erkennen in Mathieu van der Poel. "Maar ik zal op mijn best moeten zijn om Wout te kloppen op de Koppenberg", zegt de Nederlander. Van Aert lacht dat weg: "Mathieu kan op elk parcours het laken naar zich toe trekken."

  Van der Poel: "Zal op mijn best moeten zijn op Koppenberg"

  De zegeteller van Mathieu van der Poel staat al op 11 overwinningen dit seizoen na een lange solo in Ruddervoorde. "Maar het was toch doorrijden", reageert hij. "Door de wind was het vrij lastig om alleen te rijden."

  "Als je Wout achter je hebt, weet je dat hij zal blijven rijden tot het einde. Dan moet je heel alert zijn om geen foutjes te maken. Als hij niet dichter komt, is het ook goed. Nu bleef het de hele tijd zowat hetzelfde. Maar ik ben dat intussen gewend om een kleine voorsprong te verdedigen."

  Tijdens de wedstrijd begon het te regenen, maar niet hard genoeg volgens Van der Poel. "Ruddervoorde is het mooiste als het geregend heeft. Ik hoopte dat het echt zou losbarsten en we de 2e helft van de wedstrijd in de regen konden rijden. Dat was helaas niet het geval, we zullen nog wat moeten wachten op modder."

  De volgende afspraak is de Koppenberg op 1 november. Is Van der Poel daar ook topfavoriet? "Als je de voorbije crossen bekijkt, zou ik dat moeten zijn. Maar ik denk dat ik op mijn best zal moeten zijn om Wout daar te kloppen", besluit Van der Poel.

  Van Aert: "De hoop al lang begraven om potten te breken op Koppenberg"

  Van der Poel schuift de favorietenrol op de Koppenberg dus door naar Wout van Aert. Wanneer Renaat Schotte dat vertelt aan de wereldkampioen, lacht die eens. "Ik heb de hoop al lang begraven om daar potten te breken. Zoals Mathieu nu rijdt, kan hij op elk parcours het laken naar zich toe trekken en ik denk dat dat op de Koppenberg niet anders zal zijn."

  "Het was in de eerste ronde ambetant dat ik achter Quinten Hermans bleef steken in het zand. Als ik het wiel van Mathieu niet kan houden, is het moeilijk en bouwt hij een voorsprong uit. Het positieve was dat ik hem de hele wedstrijd onder druk heb kunnen zetten. Naar mijn gevoel was het een van de eerste keren dit jaar dat dat lukte. Dat probeer ik vooral te onthouden."

  "Dat we weer geklopt worden, is geen nieuws. Maar dat het gevoel betert en dat je het hem moeilijker kunt maken, is positief. Ik ben tevreden over mijn koers vandaag", aldus Van Aert.