• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Standard krijgt ongelijk, match op STVV moet niet herspeeld worden

  Boli scoorde de beslissende goal in de 92e minuut.

  Het duel tussen STVV en Standard van de derde speeldag moet niet opnieuw gespeeld worden. Het beroepscomité van de voetbalbond besliste dat scheidsrechter Alexandre Boucaut geen fout maakte bij het toekennen van een rode kaart aan Orlando Sa.

  Orlanda Sa kreeg op het einde van de wedstrijd tussen STVV en Standard rood voor natrappen. Scheidsrechter Boucaut had de fase niet gezien, maar gaf de kaart na advies van de videoscheidsrechter. Meteen daarna scoorde Boli de enige goal van de match voor Sint-Truiden in de extra tijd.

  Volgens Standard liet Boucaut het spel na de rode kaart niet vanop de juiste plaats herbeginnen. Boucaut liet verder spelen vanop de plaats waar Sa rood kreeg. Volgens Standard had het spel moeten herbeginnen vanop de plaats waar hij het spel had stilgelegd om naar de beelden te kijken.

  Standard vond dat die beslissing van Boucaut een grote invloed had op het spel. Boli scoorde op de vrije trap die volgde op de rode kaart. 

  Maar volgens de voetbalbond maakte Boucaut geen fout. Er zijn drie mogelijkheden om het spel opnieuw te hernemen. Als de ref zelf beslist het spel stil te leggen en de videoref voegt niets toe, wordt de bal tussen twee spelers opgegooid.

  Als de ref het spel stillegt op aangeven van de videoref, maar beslist om bij zijn eerder standpunt te blijven, dan geeft hij een vrije trap vanop de plaats waar het spel werd stilgelegd.

  Als de scheidsrechter zijn beslissing herziet door het advies van de videoref dan mag hij het spel hervatten op de plaats van "zijn nieuwe beslissing".