• home
 • video
 • pas verschenen

  Joshua blijft wereldkampioen bij de zwaargewichten

  Joshua (l) valt zijn uitdager Takam (r) aan.

  De Britse bokser Anthony Joshua heeft zijn wereldtitels bij de zwaargewichten met succes verdedigd. In de tiende ronde maakte de ref een einde aan de kamp tegen zijn Frans-Kameroense uitdager Carlos Takam.

  Bloed en een gebroken neus

  Anthony Joshua had in april Vladimir Klitsjko verslagen. Vanavond zette hij zijn wereldtitels bij de IBF- en WBA-bond op het spel voor 70.000 toeschouwers in de Welshe hoofdstad Cardiff.

  Carlos Takam was zijn uitdager. De Frans-Kameroense bokser verving de Bulgaar Poelev, die twee weken geleden geblesseerd uitviel.

  Takam kreeg het zwaar te verduren. In de vierde ronde bloedde hij boven zijn oog na een klap van Joshua. De uitdager ging neer, maar kroop weer recht. In de tiende ronde maakte de ref een einde aan de kamp, tot ongenoegen van de toeschouwers. Zij wilden meer spektakel zien.

  Ook Joshua kwam niet ongeschonden uit de kamp. In de tweede ronde tikte Takam hem per ongeluk aan met zijn hoofd. Daarbij brak hij de neus van Joshua.

  Herkansing?

  Met 20 zeges tegen 0 blijft Anthony Joshua ongeslagen. Carlos Takam daagde de Brit meteen opnieuw uit. "Ik wil nog eens tegen hem vechten. Hij is een grote kampioen, maar nu heb ik amper 12 dagen kunnen trainen", sprak de 36-jarige bokser.