• home
 • video
 • pas verschenen

  Vrancken verlaat Lommel SK: "Ik word geen hoofdcoach in profvoetbal"

  Wouter Vrancken verlaat Lommel na 9 matchen.

  Wouter Vrancken is opgestapt bij Lommel SK, de nummer 1 in de eerste amateurklasse. "Dit is voor mezelf de verstandigste keuze."

  Opgestapt "om persoonlijke redenen"

  Wouter Vrancken stond nog maar sinds dit seizoen aan het roer bij Lommel. Met succes. Na 9 speeldagen staat het team op kop in de eerste amateurklasse.

  Zaterdagavond won Lommel met 2-0 van Seraing. Na de wedstrijd deelde Vrancken mee dat hij de club verlaat "om persoonlijke redenen". "Ik heb bevestiging gekregen dat dit de verstandigste beslissing is voor mezelf", zei een emotionele Vrancken op de persconferentie na de match.

  Even waren er speculaties op een terugkeer naar de Jupiler Pro League, bij KV Mechelen of KV Kortrijk. Maar Vrancken ontkende die overstap tijdens de persconferentie. "De komende periode zal ik zeker geen job als hoofdcoach uitoefenen in het profvoetbal."

  De trainerscarriére van Wouter Vrancken

  Wouter Vrancken (38) maakte gestaag carrière als coach. Eerst loodste hij de Limburgse club Gravelo van vierde naar tweede provinciale. Daarna bracht Vrancken THES van eerste provinciale naar vierde klasse.

  Dit seizoen was hij aan het seizoen begonnen in de eerste amateurklasse bij Lommel.