• home
 • video
 • pas verschenen

  Toma Nikiforov verovert zilver op grandslamtoernooi van Abu Dhabi

  Nikiforov (archief) moest het hoofd buigen in de finale.

  Judoka Toma Nikiforov heeft een zilveren medaille behaald op het toernooi van Abu Dhabi in de categorie tot 100 kilogram. In de finale was de Rus Bilalov te sterk. Het is de 2e Belgische medaille na het goud van Van Snick. Benjamin Harmegnies verloor zijn kamp om het brons in de categorie boven 100 kilogram.

  Op weg naar de finale had Nikiforov, zelf de nummer 17 van de wereld in de categorie tot 100 kilogram, onder meer de Hongaar Miklos Cirjenics, de nummer 7, uitgeschakeld.

  In de finale wachtte de Rus Niiaz Bilalov, die pas 81e staat op de wereldranglijst. Het pad naar de gouden medaille leek dan ook open te liggen voor Nikiforov, maar Bilalov haalde het verrassend met ippon.

  Geen goud dus, maar zilver voor Nikiforov. Het is de 2e medaille voor ons op land op het toernooi van Abu Dhabi. Donderdag veroverde Charline Van Snick goud in de categorie tot 52 kilogram. Dirk Van Tichelt greep gisteren naast eremetaal.

  Ook in de categorie boven de 100 kilogram trad vandaag een landgenoot aan. Benjamin Harmegnies knokte zich via de herkansingen naar de kamp om het brons, maar daarin moest hij zijn meerdere erkennen in Or Sasson uit Israël.