• home
 • video
 • pas verschenen

  Thomas Foket: "Blij dat ik hier vandaag weer sta"

  Thomas Foket heeft zijn eerste minuten op het hoogste niveau gespeeld sinds zijn hartoperatie. "Ik ben gewoon geopereerd aan mijn hart, dat is niet zo zot", grapt hij. Een overwinning tegen Charleroi zat er wel niet in. "Maar we gaan zo voortdoen en we komen er wel."

  "Gewoon vooruitkijken nu"

  Thomas Foket mocht tegen Charleroi even voorbij het uur invallen. Het waren zijn eerste speelminuten op het hoogste niveau sinds zijn hartoperatie 3 maanden geleden. Op het veld was niet veel te merken van het feit dat hij lange tijd niet gespeeld had.

  "Natuurlijk, er is niet veel veranderd", zegt Foket. "Ik ben gewoon geopereerd aan mijn hart, dat is niet zo zot", voegt hij er lachend aan toe.

  "Neen, ik voel me weer goed. Hoe meer minuten ik op het hoogste niveau kan spelen, hoe sneller ik helemaal terug kan zijn. Het voelt goed om terug te zijn."

  "Het is heel snel gegaan allemaal. Ik heb niet veel tijd gehad om te piekeren en over dingen na te denken. Ik ben heel blij dat ik hier vandaag weer sta. Gewoon vooruitkijken nu."

  "Zo voortdoen en we komen er wel"

  Foket mocht dan wel zijn wederoptreden vieren, maar dat was dan ook de enige reden tot blijdschap bij Gent, dat met 2-1 de boot inging. "Ik denk dat we op het einde nog heel goed hebben zitten drukken", analyseert hij.  "Maar we zijn iets te laat in gang geschoten, want 2-0 ophalen op Charleroi is heel moeilijk."

  "Het waren 2 heel vermijdbare doelpunten en ik denk dat we misschien nog een penalty hadden kunnen krijgen. Voor ons was dat duidelijk penalty. Het is spijtig dat dat niet meezat, maar het was geen topwedstrijd, langs beide kanten. Spijtig."

  "We waren goed bezig en een mooie reeks aan het neerzetten. Dit wil niet zeggen dat we een slag gekregen hebben, we gaan zo voortdoen en we komen er wel."

  Neto over invalbeurt Foket: "Beste moment van de avond"