• home
 • video
 • pas verschenen

  Verstappen: "Mijn woorden waren niet gepast, sorry daarvoor"

  Max Verstappen viel van het podium in de VS door een sanctie.

  Enkele dagen na zijn felle kritiek aan het adres van een steward in de VS heeft Max Verstappen zich voor het F1-raceweekend in Mexico publiek verontschuldigd. "Het gebeurde in het heetst van de strijd." De Nederlander van Red Bull werd zondag in Austin van 3 naar 4 teruggeplaatst omdat hij op het eind Kimi Räikkönen buiten het circuit passeerde.

  Verstappen blijft de sanctie verkeerd vinden, maar hij geeft toe dat hij zijn woorden beter had kunnen wikken om zijn gevoelens te uiten. Het 20-jarige talent noemde de steward die de beslissing nam, een "idioot" en "mongool".

  Zowel op een persmeeting in Mexico-Stad als nadien op Instagram sloeg Verstappen een mea culpa, ook al omdat de F1-bond dat verwachtte. "Ik wil me verontschuldigen voor mijn taal. Mijn reactie gebeurde in het heetst van de strijd. Ik weet dat de woorden die ik gebruikte, niet gepast waren. Ze waren niet gericht op 1 bepaalde persoon."

  "Ik wou zeker geen aanstoot geven. Ik hoop dat we vooruit kunnen en het een plezant raceweekend wordt."

  F1-directeur: "Geen eerlijker persoon dan die steward"

  Verstappen ging vorige week in de laatste bochtenserie van de GP van de VS voorbij de Ferrari van Räikkönen. Hij ging daarbij even met zijn vier wielen van de baan, wat niet toegelaten is als je daar voordeel uithaalt. Verstappen riposteerde dat een heel weekend lang auto's van het circuit gingen zonder dat er sancties kwamen voor zijn concurrenten.

  De commentaren van Verstappen werden gezien als een aanval op de Australische steward Garry Connelly, die al eerder beslissingen nam in het nadeel van de youngster.

  F1-directeur Charlie Whiting wuifde die vooringenomenheid echter weg. Hij zei dat de beslissing van de officials unaniem was. "Ik ken Garry heel goed. Een eerlijker en nauwgezetter persoon kom je niet tegen."

  Whiting gaf toe dat er andere rijders buiten het circuit reden in Austin, maar dat die ongestraft wegkwamen omdat ze geen blijvend voordeel hadden.

  Hamilton: "Wie zijn wij om het grote vuur in Max te dimmen"

  De voorbije dagen was de straf voor Verstappen hét gespreksonderwerp in de F1-wereld. WK-leider Lewis Hamilton nam het voor de Nederlander op. "Als hij 30 jaar is, zal hij anders praten en de zaken anders afhandelen. Maar wat zo geweldig is aan Max, is het grote vuur dat in hem brandt. Wie zijn wij om dat te dimmen?"

  "Hij heeft dat stralende licht en het is belangrijk dat toe te laten te schijnen. Hij zal van zijn fouten leren, maar die doen niets af van zijn grote talent."