• home
 • video
 • pas verschenen

  Vanderhaeghe: "Scheidsrechters zijn minder scherp als er videoref aanwezig is"

  Yves Vanderhaeghe was het niet eens met de scheidsrechter.

  AA Gent verloor voor het eerst onder Yves Vanderhaeghe, maar voelde zich na de match in Charleroi vooral benadeeld door de arbitrage. Ondanks de aanwezigheid van een videoref kreeg Gent tot twee keer toe geen strafschop. "Als we het systeem zo gebruiken, kan je er beter mee stoppen."

  Vanderhaeghe: "Ik trek het systeem van de videoref in twijfel"

  Yves Vanderhaeghe was net als zijn spelers bijzonder boos na de match. "We verdienen het niet om hier te verliezen. We hadden op voorsprong moeten staan na een vroege penalty en dan zou het een andere wedstrijd geweest zijn."

  "We waren de dominante ploeg, op vijf minuten in de eerste helft na. Charleroi heeft alleen geknokt voor elke meter en op het gepaste moment onze fouten afgestraft. Wij hebben het spel gemaakt. Dit is spijtig voor het voetbal."

  "Ik trek het videosysteem in twijfel. De grootste fouten zijn dit seizoen al gebeurd wanneer de videoref aanwezig was. Dat is geen kritiek, maar een vaststelling. De scheidsrchters zijn  gewoon minder scherp als de videoref aanwezig is. Als je kijkt naar de flagrante fouten die er vandaag gemaakt zijn, dan moet je er gewoon mee stoppen."

  "Als je de consternatie en de discussies nu ziet, dan weet je eigenlijk al genoeg. De spelers hebben ook het handspel gezien en die eerste fase was ook een zuivere penalty. Dat kan niet. Het systeem moet eruit."

  De Witte: "Zelfs in de tribune kon ik zien dat het strafschop was"

  Voorzitter Ivan De Witte was ook hard voor de scheidsrechters, maar was ook eerlijk over de prestatie van Gent. "Wij hebben geen goeie match gespeeld. We zijn pas een kwartier voor tijd beginnen te voetballen."

  "Charleroi toonde bij momenten meer drive. Dat ontbrak bij ons wel. Die inzet en dat engagement. We hebben een hele mooie goal gescoord, maar daar zat ook wel wat geluk bij. Er is werk aan de winkel."

  "Ik wil dus niet alles op de arbitrage afwimpelen, maar er waren toch twee uiterst bizarre fases. Vooral bij die tweede strafschopfase had de videoscheidsrechter ingeschakeld moeten worden. Zelfs in de tribunes was het duidelijk zichtbaar dat het penalty was. Als je daar de beelden niet gebruikt, kan je het systeem beter afschaffen."

  "Als je kijkt naar hoe het systeem nu gebruikt wordt, dan denk ik dat mijn beter nog wacht om het definitief in te voeren. Het zorgt voor veel meer verwarring. Ik zou toch pleiten om het systeem eens te herbekijken. En ik vind dat we ook wel moeten zeggen dat een scheidsrechter als Delferière geen al te beste beurt gemaakt heeft."

  Bekijk de bewuste fases nog eens: