• home
 • video
 • pas verschenen

  Van Snick na grandslamgoud in -52kg: "Eindelijk gevoel dat ik mij manifesteer"

  Charline Van Snick (archief) stapte na Rio over van -48 kg naar -52 kg.

  Charline Van Snick heeft gisteren in Abu Dhabi voor het eerst goud behaald op een grandslamtoernooi. "Er spelen een pak emoties", reageerde de 27-jarige judokampioene bij de RTBF, die een lastige periode achter de rug heeft.

  Tot de Spelen van Rio kampte Van Snick in de klasse tot -48 kg. Daarin pakte ze brons op Spelen en WK, Europese titels, een paar keer brons en 1 keer zilver op een grandslamtoernooi.

  De overstap naar de -52 kg was gecompliceerd. Terugblikkend op de weg die ze heeft afgelegd, bevindt Van Snick zich op een kleine wolk. "Ik zit met een pak emoties."

  "Dit was de tweede grandslamfinale uit mijn carrière en mijn eerste gouden medaille in deze topcompetitie. Het was een heel speciale dag. Ik zag alles zo helder. Het was magnifiek", vertelde ze na haar zege tegen de Braziliaanse Erika Miranda, de derde van het WK en nummer 3 van de wereld.

  "Klik gemaakt op fysiek en mentaal vlak"

  "Ik heb echt een klik gemaakt op het niveau van mijn fysieke en mentale capaciteiten. Tijdens mijn laatste competitie is het besef over bepaalde zaken gekomen."

  "Dit is echt goed voor het vertrouwen. Het moeilijkste wordt om het mentale schema dat ik hier gevolgd heb te herhalen. Maar ik weet nu dat ik de fysieke kwaliteiten heb om dit soort prestaties neer te zetten."

  "Dat bevestigt dat ik mijn plaats heb in deze categorie en dat ik de goeie keuze heb gemaakt. Ik heb vandaag echt de indruk dat ik mij manifesteer."