• home
 • video
 • pas verschenen

  STVV-manager Bormans: "Doen het goed, maar kunnen nog niet achteroverleunen"

  STVV blijft het uitstekend doen in de competitie. "We kunnen nu vooruitkijken en met een vrijer gevoel voetballen", zegt manager Philippe Bormans. Voor een standbeeld voor Jonathan Legear vindt hij het naar eigen eigen "nog een beetje vroeg".

  Tegen Moeskroen viel het beslissende doelpunt voor STVV pas in de laatste minuten. Ook tegen Oostende was het lang wachten op een treffer. "Ik heb tijdens de match een paar keer gezegd dat dit de frustrerende matchen zijn", aldus manager Philippe Bormans. "Matchen waarin je op het puntje van je stoel zit, waarin je voelt dat dat doelpunt elk moment kan vallen. En ook die dreiging van de tegengoal."

  "Maar als je op het einde zo kan scoren, zijn dat de mooiste overwinningen. We zijn heel gelukkig en klaar voor zondag (tegen Club Brugge), voor een nieuwe episode in een intussen fantastisch seizoen."

  "In de eerste helft hebben we met de kansen gemorst: een doelpunt dat terecht werd afgekeurd, eentje dat onterecht werd afgekeurd, een penalty gemist. Je voelde dat de druk van STVV kwam, maar Moeskroen is geen verkeerde ploeg. In de 2e helft zijn we heel goed gestart en hebben we hen naar achteren geduwd. Dat was knap van deze jongens, ook al hebben we een paar geblesseerden."

  "We hebben op dat vlak wat tegenslag, maar de vervangers doen het heel goed. Er wachten (trainer) Jonas De Roeck misschien nog moeilijke weken om keuzes te maken."

  "Standbeeld voor Legear? Daar is het nog wat vroeg voor"

  Jonathan Legear tekende tegen Moeskroen voor de voorzet, een week eerder maakte hij zelf de winning goal. Ook onder andere tegen zijn ex-ploeg Anderlecht toonde hij al zijn waarde. Is het stilaan tijd voor een standbeeld in Sint-Truiden? "Daar is het nog wat vroeg voor", lacht Bormans.

  "Maar inderdaad, ik denk dat hij op het veld en ook ernaast een heel goede bijdrage levert aan deze jonge groep. Hij heeft zijn ervaring en talent. Ook de manier waarop hij met die jongeren omgaat. Het is heel leuk als ik na de match de beleving zie bij de groep. Heel de groep leeft mee. Dat is heel leuk."

  "Niet achteroverleunen"

  STVV prijkt na 12 speeldagen op de 2e plaats in het klassement. Droomt Bormans nu al volop van Play-off I? "Ik denk dat het voor ons nu niet aan de orde is. Voor een club als STVV is het voor de helft van de competitie vooral zaak om zo snel mogelijk gered te zijn. Dan kun je beginnen te voetballen en hogerop op te kijken. Dat is dit seizoen niet anders."

  "23 punten is al heel goed, maar dat wil niet zeggen dat we nu achterover kunnen leunen. Integendeel, ik denk dat we nu vooruit kunnen kijken en elke match met een vrijer gevoel beginnen te voetballen, zeker tegen Club Brugge zondag. Dat kan ons spel alleen maar ten goede komen en dat is ook leuk voor de supporters."

  "Het is belangrijk dat we goed recupereren. Maar wanneer je naar Club Brugge gaat, heb je waarschijnlijk niet al te veel verwachtingen. Dat zal dit jaar niet anders zijn. Wij gaan proberen om ons uiterste best te doen en wie weet kunnen we daar nog iets rapen."