• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Ocon krijgt bodyguards na doodsbedreigingen van Perez-fans

  Ocon en Perez zijn niet altijd de beste maatjes op het racecircuit.

  Dit weekend strijkt het Formule 1-circus neer in Mexico. Voor Esteban Ocon gaat dat gepaard met extra veiligheidsmaatregelen na een paar incidenten tussen hem en zijn Mexicaanse ploegmaat Perez. "Maar we hebben een gesprek gehad en de sfeer zit goed", zegt die laatste.

  Esteban Ocon en Sergio Perez zijn dan wel ploegmaats bij Force India, maar op het circuit vochten ze al een paar keer een pittig duel uit. In de Grote Prijzen van Azerbeidzjan en België kwam het zelfs tot een aanrijding.

  Die rivaliteit heeft in de aanloop naar de Grote Prijs van Mexico, een thuismatch voor Perez, gevolgen voor Ocon. De Fransman reisde pas woensdag af naar Mexico, in plaats van maandag zoals eerder voorzien was. Hij krijgt ook bodyguards, een auto met geblindeerde ruiten én een politie-escorte ter beschikking.

  "Sinds de GP van Azerbeidzjan krijg ik doodsbedreigingen", legt Ocon uit. "Daarom moesten we veiligheidsmaatregelen nemen. Ik verwachtte een heftige ontvangst van de Mexicaanse fans na alle berichten, maar dat was niet het geval. Momenteel verloopt het allemaal goed en ik hoop dat het zo blijft. Zolang ze geen steen naar mijn hoofd gooien, gaat het wel", besluit hij met een knipoog.

  Perez: "Goed gesprek gehad met Ocon"

  Sergio Perez verwacht geen grote problemen voor Ocon. "Het is duidelijk dat we een slechte relatie hebben gehad sinds Bakoe en dat we een dieptepunt bereikt hebben in Spa. Maar nadien hebben we een goed gesprek gehad. Sindsdien is het veranderd. De sfeer zit goed."

  "Natuurlijk wil je de andere verslaan, maar het is belangrijk dat je respect toont. Dat is nu het geval. Ik zie dan ook geen reden voor de fans om grof te zijn tegen hem. Tot nu toe zijn ze vriendelijk geweest tegen hem. Uiteindelijk is het ook maar sport", besluit Perez.