• home
 • video
 • pas verschenen

  Nico Claesen: "Lukaku is gevaarlijk van de eerste tot de laatste minuut"

  Claesen scoorde 18 keer in het shirt van Tottenham.

  De topper in Engeland dit weekend is de match tussen Manchester United en Tottenham. Belg en ex-Tottenham-spits Nico Claesen waarschuwt zijn vroegere ploeg. "Lukaku is gevaarlijk van de eerste tot de laatste minuut."

  "Hij blijft elk jaar progressie maken, ook nu bij United"

  De United-verdediging kan een beetje rustiger naar de match tegen Tottenham toeleven want topschutter Harry Kane is out. Aan de overkant zullen Jan Vertonghen en Toby Alderweireld wel moeten afrekenen met Romelu Lukaku.

  Nico Claesen, de Belgische spits die tussen 1986 en 1988 bij de Spurs voetbalde, geeft op de site van zijn ex-club zijn scoutingrapport van Lukaku. "Het verbaast me dat Romelu elk jaar progressie blijft maken."

  "Ik ken hem al sinds hij een kind was. In de jeugdteams van Anderlecht speelde hij altijd een categorie hoger dan zijn leeftijd. Hij had toen zijn lichaam al mee en kreeg wel eens de kritiek dat het daarom voor hem zo makkelijk was om veel te scoren. Eens hij in het eerste elftal van Anderlecht zou spelen, zou het moeilijker worden, zo werd gezegd."

  "Maar dat was niet het geval. Hij bleef aan de lopende band scoren en elk jaar progressie maken. Zelfs dit jaar bij Manchester United wordt hij nog beter. Hij is gevaarlijk van de eerste tot de laatste minuut."

  "Lukaku weet altijd goed positie te kiezen"

  "Ik ben erg onder de indruk van hoe hij op dit moment speelt. Hij kan niet enkel goed diep spelen, maar kan ook in het aanvallende spel goed uit de voeten."

  "De meeste teams spelen met zes of zelfs zeven verdedigende spelers tegen Manchester United, vier verdedigers en twee of drie verdedigende middenvelders. Toch weet hij altijd goed positie te kiezen en de tweede bal op te vangen. Hij heeft op dat vlak veel bijgeleerd."

  "Vroeger werd steeds gezegd dat je Lukaku het best kon gebruiken in een team dat in de ruimte kon spelen, zodat hij diep kon gaan achter de defensie. Maar op dit moment kan hij veel meer. Hij kan ook andere spelers laten voetballen. Bovendien blijft hij uiterst efficiënt. Bij de minste fout slaat hij toe."