• home
 • video
 • pas verschenen

  Invaller Van Damme: "Mijn geduld was een beetje op aan het raken"

  Van Damme liep thuis een hoofdwonde op.

  Jelle Van Damme kon best leven met het gelijkspel tegen Standard en was vooral blij dat hij zelf nog eens mocht spelen, ondanks een hoofdwonde. "Dat komt nog goed uit, want volgende week is het Halloween", grapte hij.

  Antwerp en Standard speelden 0-0 gelijk. "Als je de match bekijkt, is dat correct", analyseert Jelle Van Damme. "Veel duels, veel stilstaande fases. Dat zijn de fases waarop beide ploegen gevaarlijk hadden kunnen zijn. Voor de rest heb ik geen uitgespeelde kansen gezien."

  "Ik kreeg de vraag of we niet meer kunnen verwachten, maar ik denk dat we realistisch moeten blijven. We zijn nog volledig in opbouw, het is het eerste seizoen opnieuw in 1e klasse. Dan kun je alleen chapeau zeggen."

  Laszlo Bölöni eiste langs de zijlijn de hoofdrol op met zijn nerveuze gedrag. Hij maakte zich druk en werd naar de tribunes gestuurd. "Vorige week vond ik hem ook nerveus voor Brugge. Als je naar het klassement kijkt, staan we daar heel mooi, maar het kan snel keren. Ik snap dat hij nerveus is. Maar ik heb hem liever zo."

  "Mijn geduld was een beetje op aan het raken"

  Van Damme mocht een kwartier voor tijd invallen, met een opvallende hoofdwonde. "Dat is thuis gewoon gebeurd, stom. Het komt nog goed uit, want volgende week is het Halloween."

  Voor Van Damme het veld opkwam, werd nog geprobeerd om de wonde af te dekken met een pleister en een verband, maar uiteindelijk maakte hij zijn opwachting zonder pleister. "Anders ben je daar meer mee bezig dan met iets anders. Het ergste wat kon gebeuren, was dat het weer zou opengaan, maar dan moest het opnieuw genaaid worden."

  In de competitie kwam Van Damme nog maar 4 keer in actie, telkens als invaller. Staat hij nog ver van een basisplaats? "Ik ben ziek geweest en heb een paar kleine blessures gehad. Ik heb ook een aanpassingsperiode nodig gehad. De laatste weken kan ik van mezelf zeggen dat ik goed aan het trainen ben."

  "Het komt erop neer om geduldig te zijn, maar mijn geduld was wel een beetje op aan het raken, om eerlijk te zijn. Vandaag ben ik mogen invallen, wegens een blessure. Zo gaat dat nu eenmaal in het voetbal, al wens je dat niemand toe natuurlijk. We zullen wel zien volgende wedstrijd. Natuurlijk sta ik te popelen."