• home
 • video
 • pas verschenen

  Geen topschuttersduel tussen Kane en Lukaku in United-Tottenham, Kane is out

  Kane heeft een licht hamstringletsel.

  Tottenham moet morgen Harry Kane missen in de kraker bij Manchester United. De topschutter met 8 goals heeft een klein hamstringletsel. "Maar we kunnen geen enkel risico nemen", zegt coach Mauricio Pochettino op de persconferentie voor de match.

  Kane scoorde vorig weekend 2 keer tegen Liverpool (4-1) en sprong zo over Lukaku en Agüero (allebei 7 goals) naar de kop van de schuttersrangschikking.

  In het slot van de match vroeg de man die 13 keer scoorde in al zijn 12 matchen dit seizoen evenwel een wissel aan met een pijnlijke hamstring. "Kane werd behandeld en onderzocht de voorbije week", schetst Pochettino.

  "Zijn blessure is heel licht, maar we kunnen geen enkel risico nemen. We zullen zien of hij de Champions League-match tegen Real Madrid van woensdag haalt, maar morgen is uitgesloten."

  "Vertrouwen in andere spelers"

  "Zoals altijd wil je al je spelers ter beschikking hebben, dus dit is een probleem. Maar zoals altijd geloven we in het collectief en de ploeg. Zulke dingen gebeuren nu eenmaal. Ik vertrouw op andere spelers om hem te vervangen."

  Tottenham staat 3e in de Premier League met 20 punten uit 9 speeldagen. Manchester United telt evenveel punten, maar is 2e door een beter doelsaldo. Manchester City leidt in Engeland met 25 punten.