• home
 • video
 • pas verschenen

  Erevoorzitter KVO: "Ze laten hun kop zot maken door de makelaars, ik word er ziek van"

  Eddy Vergeylen was jarenlang de ongekroonde koning van Oostende.

  Net wanneer het bij KV Oostende weer wat beter leek te gaan, is het nu ook onrustig in het spelershome: Franck Berrier wil een transfer forceren, dure aankoop Zinho Gano is uit de gratie gevallen. Wat denkt erevoorzitter Eddy Vergeylen hier allemaal van?

  Eddy Vergeylen was bijna 20 jaar voorzitter van KV Oostende, voor hij de sleutels overdroeg aan Marc Coucke. "Nu ga ik nog altijd mee naar alle uitmatchen en ik help ook bij alle thuismatchen bij de receptie. Ik ben een echte supporter. Ik mis geen enkele match van KVO. Dat is mijn plezier."

  Maar veel plezier heeft Vergeylen dit seizoen nog niet beleefd. De club hangt nog altijd aan het staartje en deze week begonnen ook nog enkele spelers zich te roeren.

  Franck Berrier stuurt aan op een lucratieve transfer naar Thailand en werd naar de B-kern verwezen, Zinho Gano haalde de selectie voor de match tegen Lokeren niet, naar verluidt omdat hij weigert om op de bank te zitten.

  "Ik noem dat allemaal transfertitis. KV Oostende heeft Europees gespeeld en alle makelaars hebben onze spelers aan het werk gezien. Hun hoofd word zot gemaakt. Eerst was het Siani en Proto, nu Berrier."

  "Ze kunnen elders zoveel meer verdienen, maar ze verwachten wel dat KVO hen gratis laat vertrekken. Ik vind het persoonlijk schandalig dat er tijdens de competitie transfers kunnen gebeuren. It's all about the money. En ik word er ziek van."

  "Custovic? Die jongen is het probleem zeker niet"

  Voor de jonge en onervaren Adnan Custovic is het geen cadeau om in deze woelige periode de club naar een veilige haven te loodsen. "Hij zal moeten roeien met de riemen die hij heeft. Siani en Berrier zijn goeie spelers, maar zelfs zonder hen hebben we nog genoeg materiaal om erin te blijven."

  "Ik denk dat Custovic over de mogelijkheden en kalmte beschikt om de club te leiden. Hij zal het zeer goed doen. Maar we moeten hem wel krediet geven. Die jongen is het probleem niet. We zouden gewoon een paar keer moeten winnen."