• home
 • video
 • pas verschenen

  Een acrobaat op het veld, vuurwerk ernaast: speeldag 12 had veel showgehalte

  De sfeer zat er goed in op de Bosuil.

  Op de Bosuil viel er heel wat te beleven gisteren op én naast het veld, maar ook Kortrijk en Anderlecht tekenden voor enkele opvallende beelden. We bundelden de markantste fases van het midweekvoetbal.

  Luyindama steelt de show op het veld...

  Standard-speler Christian Luyindama stal de show op het veld in de wedstrijd tegen Antwerp. Bij een luchtduel kreeg hij de hand van Ardaiz in zijn gezicht, waarop hij met veel gevoel voor pathetiek neerzakte. Ardaiz kreeg geel, waarna Luyindama met een acrobatische beweging weer rechtsprong.

  ... en Bölöni doet dat ernaast

  Ook langs de zijlijn was er spektakel. Antwerp-coach Laszlo Bölöni maakte zich druk en kreeg het al in het openingskwartier aan de stok met scheidsrechter Van Driessche. Na een uur had de ref er genoeg van, waarop hij Bölöni naar de tribunes stuurde. Daar kreeg de Roemeen een sjaal en felicitaties van de fans.

  Vuurwerk in de tribunes

  Voor de aftrap waren het dan weer de supporters die de aandacht opeisten. Vanuit de tribunes gooiden ze het ene bommetje na het andere, met een enorm rookgordijn tot gevolg. Niet zo aangenaam voor de spelers, maar het leverde wel indrukwekkende beelden op.

  "FIFA of fair play?"

  Bij de toss kreeg Mpoku de keuze tussen FIFA en fair play, de 2 zijden van de munt die de scheidsrechter gebruikt. Het antwoord van de Standard-speler? "FIFA", waarop Van Driessche een gevat antwoord in huis had.

  Misser van Teodorczyk, Vanden Stock ergert zich aan voorzet Stanciu

  Anderlecht won woensdag dan wel met 2-0 van Zulte Waregem, maar dat liep niet van een leien dakje. Zo deed Teodorczyk een gooi naar de prijs voor de misser van het jaar en belandde een voorzet van Stanciu in niemandsland. Dat laatste ontlokte voorzitter Vanden Stock een diepe zucht.

  De duik van D'Haene

  Op de Freethiel toonde Kristof D'Haene zijn acteertalent. De Kortrijk-speler hoopte met een sierlijke duik een strafschop te versieren, maar dat liep even anders. De scheidsrechter was bij de pinken en in plaats van een penalty kreeg D'Haene een gele kaart.