• home
 • video
 • pas verschenen

  Broers Huybrechts gaan er meteen uit op EK darts in Hasselt

  Kim Huybrechts (archief) is de beste van de 2 broers.

  De eerste ronde van het EK darts in Hasselt is meteen ook het eindstadion geworden voor de Belgische broers Kim en Ronny Huybrechts. Kim verloor van de Oostenrijk Suljovic, Ronny van de Welshman Price, allebei met 6-5.

  Voor de derde keer is het EK in Hasselt. Een toptoernooi in eigen land, dat geeft een extra cachet voor de Huybrechtsen.

  Maar het werd net als vorig jaar niets. Kim Huybrechts, nummer 16 van de PDC-ranking, kwam gisteren snel 3-0 achter tegen Mensur Suljovic (PDC-7). Dat kon hij niet meer goedmaken.

  Ronny Huybrechts (PDC-41) stond er beter voor tegen Gerwyn Price (PDC-18). Hij mocht met 2-3 voor gaan rusten en liep ook 3-5 uit.

  "Ik heb kansen gehad", was Ronny teleurgesteld. "Als en 5-3 voorstaat en dan nog 2 keer aan de leg mag beginnen, mag je de wedstrijd nooit meer verliezen."

  Ronny: "Ik oefen maar enkele uurtjes per week na mijn dagtaak"

  "Ik mag tevreden zijn over mijn seizoen. Ik kon deelnemen aan de Grand Prix en het EK en heb mijn WK-ticket beet. Wat ik nu meemaak, is me al een paar keer overkomen. Hier kom je echte profs tegen. Ik moet het doen met enkele uurtjes per week oefenen na mijn dagtaak. Mentaal zijn ze ook beter gewapend."