• home
 • video
 • pas verschenen

  Muhammad Ali is betrapt op gebruik van doping

  Muhammad Ali liep tegen de dopinglamp.

  Muhammad Ali heeft een positieve dopingtest afgelegd. De 21-jarige Brit en naamgenoot van de overleden Amerikaanse wereldkampioen mag voorlopig niet in de ring stappen.

  Ali testte in april positief op een steroïde tijdens het treffen tussen de Britse Lionhearts en de Marokkaanse Atlas Lions in Casablanca, in het kader van de World Series of Boxing. Daarin strijden de beste amateurboksers ter wereld in teams tegen elkaar.

  In mei ging Ali's voorlopige schorsing in. Ook het B-staal zou sporen bevatten van de steroïde. De antidopingcommissie van de AIBA zal zich nu over de zaak buigen.

  "Het is de eerste keer dat een lid van GB Boxing positief heeft getest op een verboden middel. Wij engageren ons voor een propere sport", zo klinkt het bij GB Boxing, het team van topamateurboksers uit Engeland, Schotland en Wales.

  Ali, naamgenoot van de bokslegende die in 2016 stierf, is de zilveren medaillewinnaar van het EK 2016. Hij bokste vorig jaar op de Olympische Spelen in Rio in de categorie voor vlieggewichten. Hij sneuvelde al in de eerste ronde.