• home
 • video
 • pas verschenen

  Leko: "Waarom begonnen we zo slaperig? Geen duels, geen power..."

  Ivan Leko wil nog niet denken aan de topper tegen Anderlecht volgende week.

  Club Brugge liep in Genk tegen een tweede competitienederlaag aan, na een slappe eerste helft. "Qua mentaliteit was het onze slechtste helft in de competitie", zei coach Ivan Leko.

  Leko: "We mogen niet alles op Horvath afschuiven"

  Lang moest Leko niet zoeken naar een verklaring voor het verlies. "We waren te slap begonnen. Geen duels, geen power, geen loopvermogen. Qua mentaliteit was het onze slechtste helft in de competitie."

  "Genk daarentegen was goed, met veel pressing. En het was ook heel jammer om vlak voor rust zo'n tegendoelpunt te slikken. Ik weet niet goed of het dom was of een ongeluk. De afspraak is dat onze keeper de tweede paal moet beschermen. En zo'n foutjes betaal je cash."

  "We mogen echter niet alles op Horvath afschuiven. Hij is jong en heeft talent. Ik wil hem vertrouwen en tijd geven. Ik wil vooral zoeken naar de reden waarom we zo slaperig begonnen."

  Leko: "In tweede helft zagen we een echte leider op het veld"

  Na de rust toonde Club Brugge een ander gezicht. "Dan hebben we een echte leider gezien op het veld: dominantie, tempo, kansen. We hadden vier of vijf goede kansen, maar dan moet je wel scoren."

  "In de slotfase namen we dan volop risico's en viel uiteindelijk het tweede doelpunt. Op basis van de volledige wedstrijd zou een gelijkspel terecht geweest zijn, maar zij scoorden twee keer en wij niet."

  Zondag kan Club opnieuw op zoek naar de drie punten tegen STVV. Een week later staat de topper op het veld van Anderlecht op het programma.

  Vanaken: "Met 30 op 36 kunnen we nog steeds thuiskomen"

  • Hans Vanaken: "We begonnen niet goed genoeg, maar na de rust hebben we alles omgedraaid. We hebben allebei een helft gedomineerd, dus een gelijkspel was misschien een terechte uitslag. 30 op 36 zijn nog steeds cijfers waarmee we thuis kunnen komen. We moeten nu niet twijfelen. Verliezen op Genk is geen schande."
  • Ruud Vormer: "Sloom, slap, dat zijn de kernwoorden van onze start. We staan opnieuw met de voetjes op de grond, maar dat had hier niet gehoeven. Na de pauze drukken we Genk terug, maar de bal wou er maar niet in. Nu moeten we weer doorgaan en gas geven tegen STVV."

  Tweet: