• home
 • video
 • pas verschenen

  KV Oostende schorst nummer 10 Berrier voor onbepaalde tijd

  Komt Berrier ooit nog in actie voor KVO?

  Franck Berrier komt voorlopig niet meer in actie voor KV Oostende. De club zet de Franse middenvelder (die in beeld is bij een Thaise club) aan de kant.

  De 33-jarige Berrier heeft volgens enkele media een akkoord met de Thaise eersteklasser Ratchaburi, dat Berrier al vanaf december zou willen laten meetrainen.

  De vraag is of ze daar bij KVO mee opgezet zijn. Oostende heeft zijn competitiestart volledig gemist en behaalde dinsdag pas zijn tweede overwinning van het seizoen, overigens zonder Berrier. Met 8 punten deelt KVO de laatste plaats met KV Mechelen. Alleen een iets beter doelpuntensaldo onderscheidt KVO van KVM.

  Oostende heeft al zijn spelers nodig om uit die benarde situatie te geraken, maar dreigt Berrier dus kwijt te spelen. In zijn contract (tot 2019) zou Berrier een clausule laten hebben opnemen dat hij de club mag verlaten bij een interessant, buitenlands bod.

  Vanmiddag heeft de kustploeg een communiqué verstuurd waarin ze aankondigt dat Berrier voor "onbepaalde tijd geschorst wordt".

  "Na rijp beraad en intern overleg heeft de directie van KV Oostende afgelopen dinsdag besloten om zijn speler Franck Berrier om disciplinaire redenen met onmiddellijke ingang voor onbepaalde tijd te schorsen", klinkt het.

  "Ter bescherming van de rechten van de speler en de club wordt er verder - vanuit KV Oostende - niet gecommuniceerd over de aanleiding, noch over de details van deze schorsing."