• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Derde keer, goeie keer? Hingis kondigt opnieuw haar pensioen aan

  Hingis in Singapore.

  Martina Hingis zet na de WTA Finals in Singapore een punt achter haar carrière. "Ik wil op een hoogtepunt stoppen", zegt de Zwitserse, die al twee keer terugkeerde in het circuit.

  Martina Hingis neemt in Singapore deel aan het dubbeltoernooi. Samen met Yung-Jan Chan uit Taiwan schopte ze het vandaag tot de halve finales. De nummers 1 van de wereld rekenden in de kwartfinales met sprekend gemak af met de Duitse Grönefeld en de Tsjechische Peschke.

  Net voor de wedstrijd had Hingis wat ander nieuws voor de buitenwereld. De 37-jarige Zwitserse maakte bekend dat ze in Singapore de laatste wedstrijden uit haar profcarrière aan het spelen is. 

  "Het is moeilijk te geloven dat ik bijna 23 jaar geleden mijn debuut maakte als profspeelster. Mijn tennisjaren zijn de mooiste in mijn leven geweest. Maar nu is het tijd om ermee op te houden. Ik wil stoppen op een hoogtepunt en zal in Singapore mijn laatste match spelen", zei Hingis.

  Hingis vergaarde 25 grandslamtitels: 5 in het enkelspel, 13 in het dubbel en 7 in het gemengd dubbel. In het enkelspel stond ze 209 weken lang op de nummer 1-plaats van de WTA-rangschikking.

  In oktober 2002 hield Hingis het al eens voor bekeken. Als 22-jarige was ze de blessures beu. Vier jaar later keerde ze op haar stappen terug. Niet voor lang, want in 2007 werd ze voor 2 jaar aan de kant gezet na een positieve cocaïnetest. In 2013 maakte ze een tweede comeback en legde ze zich toe op het dubbelspel.

  Hingis zegt ook op Facebook al vaarwel:

  Over het afscheid van Hingis: