• home
 • video
 • pas verschenen

  D'Haene: "Tactiek was goed, we hebben het zelf verkloot"

  Kristof D'haene ging in de tweede helft onderuit met Kortrijk.

  KV Kortrijk gaf tegen Waasland-Beveren nog maar eens een voorsprong uit handen. Het is al van de derde speeldag geleden dat het een overwinning mocht vieren. "We komen weer voor en denken dat we er al zijn", is Kristof D'haene hard.

  KV Kortrijk begon het seizoen veelbelovend met 6 op 9 (overwinningen tegen Lokeren en Eupen), maar daarna begon de motor te sputteren. In de laatste negen wedstrijden kon het amper vier punten sprokkelen.

  "Alweer hetzelfde verhaal", zucht D'haene. "We komen voor en geven het helemaal weg. De ontgoocheling is groot, want de eerste helft was goed met redelijk voetbal."

  "Maar in de tweede helft zakken we helemaal weg en slikken we twee tegentreffers. Dan zakt iedereen zijn broek af, hé. We verdedigden te laks. We komen voor en denken dat we er al zijn. We blijven weer zonder punten achter."

  "Het heeft niet met kwaliteit te maken. We moeten de negatieve punten onthouden, de koppen bij elkaar steken en zaterdag vol aan de bak tegen Genk. De sfeer is nog goed."

  "Twijfels bij de trainer? Wij moeten het doen! We komen op voorsprong, dus de tactiek van de trainer hielp. We hebben het zelf verkloot."