• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Riblon (36) vindt geen nieuwe ploeg en houdt de wielersport voor bekeken

  Riblon reed zijn hele carrière bij AG2R.

  De wielercarrière van Christophe Riblon zit erop. De 36-jarige Fransman krijgt geen nieuw contract bij AG2R en is er niet in geslaagd een nieuwe ploeg te vinden. "Het is tijd om te stoppen."

  "Begrijp de beslissing van de ploeg volledig"

  Christophe Riblon reed zijn hele carrière bij AG2R. Hij debuteerde in 2005 voor de Franse WorldTour-formatie en won in 2010 (Ax 3 Domaines) en 2013 (Alpe d'Huez) telkens een lastige bergrit in de Ronde van Frankrijk. In 2013 kreeg hij ook de Superstrijdlust.

  "Toen het management van AG2R me in juni zei dat mijn contract niet verlengd zou worden, wist ik eigenlijk al dat het over en uit was. Ik heb nog geprobeerd om een nieuwe ploeg te vinden, maar verder dan wat contact hier en daar ging het nooit."

  "Ik heb Vincent Lavenu (de manager van AG2R, red) nog gevraagd om zijn beslissing te herzien, maar hij vertelde me dat er geen ruimte meer was voor mij. Ik accepteer deze beslissing en begrijp het ook volledig. Het is tijd om te stoppen."

  Riblon won in 2013 bovenop Alpe d'Huez: