• home
 • video
 • pas verschenen

  Gianluigi Buffon (39) kondigt zijn afscheid aan

  Maandag werd Gianluigi Buffon nog uitgeroepen tot beste keeper ter wereld.

  Gianluigi Buffon (39) is aan zijn laatste seizoen bezig. Dat heeft de doelman van Juventus verteld aan Sky Sports Italia. "Eén of twee seizoenen extra zouden mijn palmares niet veel veranderen", vindt Buffon.

  "Als we Champions League winnen..."

  Voor Gianluigi Buffon is het stilaan genoeg geweest. In januari stapt hij op tram 4. Tijd om zijn keepershandschoenen op te bergen, vindt de Italiaanse international.

  "Dit is mijn laatste seizoen en ik sta achter de keuzes die ik maak", kondigde Buffon aan bij Sky Sports Italia. "Eén of twee seizoenen extra zouden mijn palmares niet veel veranderen. Ik heb bereikt wat ik wil bereiken."

  "Alleen als we de Champions League winnen met Juventus ga ik nog even voort. Dan doe ik er de Europese Supercup en het WK voor clubs nog bij."

  Buffon kan met een gerust hart afscheid nemen bij Juventus. Hij heeft vertrouwen in zijn opvolger, de Pool Wojciech Szczesny (ex-Arsenal en -Roma). "Met zo'n keeper achter mij is het normaal dat ik een stap opzij zet", vindt Buffon.

  Wereldbeker in 2006

  Maandag werd Gianluigi Buffon op het FIFA-gala nog uitgeroepen tot beste doelman van de wereld. Een bekroning van een rijk gevulde carrière.

  Die carrière begon midden jaren 90 bij Parma. Hoogtepunt was de gewonnen UEFA-cupfinale in 1999 (3-0 tegen Marseille).

  In 2001 stapte Buffon over naar Juventus. De doelman won er 8 (of 10) keer het Italiaans kampioenschap, 3 keer de Coppa Italia en 5 keer de Supercoppa. In de Champions League wou het niet lukken. In 2003, 2015 en 2017 verloor Buffon de finale met Juve.

  Op het WK lukte het wel. In 2006 mocht Buffon de Wereldbeker kussen na de roemruchte finale tussen Italië en Frankrijk (1-1 en 5-3 na strafschoppen).

  Gianluigi Buffon door de jaren heen: