• home
 • video
 • pas verschenen

  Coucke dankt "Brechtje Lukaku": "Hyperbelangrijke zege"

  Coucke wist met zijn vreugde geen blijf na de wedstrijd.

  0 / 0

  Coucke wist met zijn vreugde geen blijf na de wedstrijd.

  KVO-voorzitter Marc Coucke kon gisteren eindelijk nog eens vieren na de 3-0-zege van zijn club tegen Charleroi. Er viel dan ook een last van z'n schouders. "Het was lang geleden, maar het moest."

  "Het was heel erg belangrijk vandaag"

  Door de zege tegen Charleroi schuift KVO de rode lantaarn door naar KV Mechelen. "Winnen was geleden van 30 september. Het was dus lang geleden, vandaag moest het", zei voorzitter Marc Coucke na de wedstrijd.

  "Je hebt eens een goed seizoen en een slecht. Maar het begon nu wel echt erg te worden. We stonden niet alleen laatste, maar ook nog eens drie punten achter de rest."

  "We bleven goed spelen, maar je weet dat dat op een bepaald moment keert. Ofwel begin je dan punten te pakken, ofwel begin je slechter te spelen. Het was hyperbelangrijk vandaag."

  "In Lokeren ga ik weer tussen de supporters staan"

  "Het publiek was ook fantastisch, maar een ongelofelijke bravo voor de spelers", gaat Coucke verder. "Tegen de tweede uit de stand als laatste zo’n wedstrijd spelen… We hadden een klein beetje geluk, maar we hebben vooral met een heel groot hart gespeeld. Ik ben heel blij voor het team, maar toch ook een beetje voor mezelf."

  Coucke volgde de wedstrijd in de spionkop. "Om twee redenen. Je weet dat er dan wat meer beweging en ambiance is, maar ik ging er ook staan omdat ik er mij dan kon afreageren. Ik heb me echt goed geamuseerd."

  "Ik heb aan de supporters gevraagd om zich massaal te mobiliseren om naar Lokeren te gaan, want deze overwinning moet daar bevestigd worden. En in Lokeren ga ik weer tussen de supporters staan."

  Coucke dankt doelpuntenmaker "Brechtje Lukaku" op Twitter:

  Nog wat vreugdebeelden van Coucke: