• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Wellens: "Heb er hard voor moeten rijden, maar ben superblij"

  Wellens schrijft de laatste WorldTour-wedstrijd van het jaar op zijn naam.

  Tim Wellens sluit zijn seizoen af met de eindzege in de Ronde van Guangxi. "Het is niet omdat het in China was, dat het gemakkelijk was", reageert hij. "Ik denk dat we als ploeg sterk gereden hebben."

  De leiderstrui van Tim Wellens werd nooit aangevallen in de slotrit, maar dat betekent niet dat het een rustige dag was voor onze landgenoot. "De finale was redelijk hectisch", reageert hij voor de micro van Renaat Schotte. "Er was nog een valpartij, maar er lag niemand van ons bij. Op het einde was het gewoon veilig naar de streep rijden."

  "Voor het 4e jaar op een rij een WorldTour-ronde winnen, daar ben ik heel blij mee. Ik denk dat we als ploeg supersterk gereden hebben. Het is niet omdat het in China was dat het gemakkelijk was om te winnen. Ik heb er hard voor moeten rijden, maar ik ben er superblij mee."

  De enige renner die de voorbije jaren meer WorldTour-rittenkoersen wist te winnen, is Chris Froome. "Dat is iets om fier op te zijn", aldus Wellens.

  "Even genieten en dan beginnen aan voorbereiding op 2018"

  "Woensdag begint onze tocht huiswaarts", zegt Wellens. "We vliegen eerst naar Hongkong, waar we twaalf uur moeten wachten op onze volgende vlucht. Adam Hansen heeft daar gewoond en zal ons er rondleiden. Daar kijken we allemaal naar uit."

  "Binnenkort vertrek ik op vakantie. In totaal zal ik een tweetal weken van de fiets blijven. Daarna start ik met lopen, zwemmen, fitness en mountainbike. Ik ga eerst even nagenieten van deze overwinning en dan beginnen aan de voorbereiding op 2018."

  VIDEO: "Op het einde was het gewoon veilig naar de streep rijden"

  Video player inladen ...