• home
 • video
 • pas verschenen

  VIDEO: Curry gooit mondstuk richting ref, dat is dan 50.000 dollar boete

  Curry verloor zijn kalmte in het slot van de zaterdagmatch tegen Memphis.

  Golden State-vedette Stephen Curry heeft gisteren een boete van 50.000 dollar (42.500 euro) gekregen, omdat hij zaterdag in de verloren match bij Memphis de ref belaagde met zijn mondstuk.

  Curry moest gisteren tot een stuk in de namiddag wachten of hij 's avonds tegen Dallas zou mogen spelen. De NBA beraadde zich over een straf, nadat de spelverdeler van de Warriors zijn cool verloren had tegen de Grizzlies.

  Curry werd op het eind van de match uitgesloten na een gecontesteerde beslissing van de scheidsrechter. "Het was een intens moment in de match. Ik was gefrustreerd omdat ik een persoonlijke fout aangesmeerd kreeg", legde Curry zijn onbesuisde actie met zijn mondstuk uit.

  "Het was stom van mij. Ik wil duidelijk stellen dat ik hem zeker niet probeerde te raken of hem in gevaar wou brengen." Ook teammaat Kevin Durant, die het opnam voor Curry, moest van het veld.

  Curry maakt Dallas in

  Finaal hield de NBA het bij een boete van 50.000 dollar. Een schorsing was er niet bij. Zo mocht Curry 's avonds aantreden tegen de Mavericks.

  En de tweevoudige MVP reageerde op het veld. Hij was de topschutter met 29 punten en gooide al zijn 13 vrijworpen binnen: goed voor een 103-133-overwinning. De NBA-kampioen won en verloor nu 2 keer dit seizoen.

  Beelden van incident: