• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Vanhaezebrouck: "Stanciu? Ik voel geen ongeduld bij hem"

  Nicolae Stanciu kreeg nog niet veel speelminuten bij Anderlecht dit seizoen.

  Anderlecht probeert morgen de nederlaag tegen Racing Genk door te spoelen tegen Zulte Waregem. Hein Vanhaezebrouck had het op zijn persbabbel onder meer over Nicolae Stanciu, het spelsysteem en de trainersontslagen.

  "Nico traint misschien te goed"

  De manager van Nicolae Stanciu liet in Het Laatste Nieuws verstaan dat ze aan een oplossing denkt voor de Roemeense toptransfer, die amper speelt bij Anderlecht.

  Hein Vanhaezebrouck: "Nicolae traint goed, misschien zelfs te goed. Hij wil zich telkens bewijzen. Maar als je te veel beslissend wil zijn, dan neem je soms de verkeerde beslissingen. Hij moet weten wanneer hij beslissend moet zijn of wanneer hij gewoon de bal moet bijhouden."

  "Ik heb er met hem over gepraat. Ik voel bij hem geen ongeduld. Misschien wel bij zijn makelaar, maar bij de speler merk ik dat momenteel niet."

  "Veranderingen? Ik moet kijken wie klaar is, ook op training"

  Zal de Anderlecht-coach tegen Zulte Waregem nieuwe jongens in de strijd gooien?

  Hein Vanhaezebrouck: "Dat is mogelijk. Het hangt af van wie fit is. Zo is Leander Dendoncker wat ziekjes. Ik moet kijken wie klaar is, ook op training."

  "Dat is nodig om iets te veranderen aan mijn ploeg. Als de spelers de technische staf niet overtuigen op training, dan verander je niet te snel."

  "Bijna iedereen gebruikt nu dit systeem"

  Zal er aan het systeem gesleuteld worden?

  Hein Vanhaezebrouck: "Dat heb ik al vaker gedaan. Bij Gent heb ik ook andere manieren getoond waarbij dezelfde filosofie werd ingevuld. Ondertussen gebruikt bijna iedereen dit systeem. Mocht het zo voorspelbaar zijn, dan zouden ze dat niet doen."

  "Het heeft zijn voordelen en nadelen. En als je goed bent, dan kun je met gelijk welk systeem winnen. Ik wil er bepaalde dingen in slijpen en dat vraagt misschien meer tijd. En die tijd is er voorlopig niet."

  "Ontslagen? Bestuur en media zijn aan elkaar gelinkt"

  Met Yannick Ferrera viel er deze week ook bij KV Mechelen een trainersontslag te noteren. Hein Vanhaezebrouck heeft al vaker laten verstaan dat de trainers in dit land te weinig krediet krijgen.

  Hein Vanhaezebrouck: "Zoveel ontslagen, dat is inherent aan het voetbalgebeuren in België, zowel bij een clubbestuur als bij de media."

  "Er zijn landen waar niet geroepen wordt om het ontslag. De twee zijn aan elkaar gelinkt. Als de media veel druk leggen op een trainer, dan zijn er bestuurders die daar voor plooien."