• home
 • video
 • pas verschenen

  Van Lierde: "Ik kan zeker en vast nog schitteren in Hawaï"

  Frederik Van Lierde toont nog veel ambitie.

  Frederik Van Lierde (38) gaf 10 dagen geleden op in de Ironman van Hawaï. Maar de winnaar van 2013 heeft de ontgoocheling doorgespoeld en heeft nog grote plannen. "Ik wil een wedstrijd uitzoeken waarin ik onder de 8 uur kan duiken", zegt hij aan Sporza.

  "Opgave? Ik kom dat wel te boven"

  "Het is nooit leuk om te stoppen", blikt Frederik Van Lierde terug op zijn opgave in Hawaï. "Maar mijn mentale weerbaarheid liet me op dat moment in de steek. Ik ben iemand die normaal nooit opgeeft, maar het vat was af."

  "Of ik dit nu al kan kaderen? Absoluut. Het was geen wereldschokkende gebeurtenis. Op sportief vlak is dat een serieuze tegenslag, maar ik kom dat wel te boven. Dat zal geen probleem zijn."

  Kan Van Lierde, winnaar in 2013 van de Ironman, nog schitteren in Hawaï? "Zeker en vast. Mocht deze Ironman verlopen zijn zonder tegenslag, dan had ik in de top 3 of top 5 kunnen eindigen. Ik ben ervan overtuigd dat ik vooraan nog kan meedoen. En winnen of een topprestatie komt als je je dag hebt op Hawaï."

  "Onder de 8 uur: toch iets magisch"

  Frederik Van Lierde wil nog tot 2020 meedraaien op het hoogste niveau. "Volgend jaar wil ik een wedstrijd uitzoeken waarin ik onder de 8 uur duik. Dat is toch iets magisch. Mijn record is nu 8u00'25". Dat is niet zo ambitieus als het klinkt. En in Nice wil ik een 5e keer winnen."