• home
 • video
 • pas verschenen

  Nummer 1 Van Avermaet: "Ik denk dat dit mijn beste jaar was"

  0 / 0
  Greg Van Avermaet (32) heeft zijn laatste koers van dit jaar al een tijdje geleden gereden, maar wordt vandaag in China in de bloemetjes gezet als eindwinnaar van de WorldTour. "Ik hoop dat ik nog zo'n jaar kan meemaken, maar het wordt moeilijk om dat te bereiken."

  "Ik zal dit niet veel meemaken"

  De Ronde van Guangxi zit erop, wat meteen ook het einde van dit wielerjaar betekent. In China vindt er vandaag nog een gala plaats, waar Greg Van Avermaet als eindwinnaar van de WorldTour gekroond wordt.

  "Ik ben nog maar enkele uren in China", vertelde Greg Van Avermaet op het middaguur aan Sporza, net voor het gala. "Het was een serieuze trip om hier aanwezig te zijn, maar dit zal ik niet veel meemaken in mijn carrière. Het is de moeite waard om dit in ontvangst te nemen."

  Van Avermaet was dit jaar de beste renner in de WorldTour. "Ik hoop dat ik nog zo'n jaar kan maken, maar het zal heel moeilijk zijn om dat te bereiken."

  "De ronderenners scoren meestal meer punten dan de klassieke renners, maar dit jaar waren koersen zoals de Omloop HNB en de Strade Bianche ook WorldTour. In die koersen scoor ik meestal goed en dat heeft me geholpen om het jaar te kunnen afsluiten als nummer 1."

  "Mijn voorjaar was fenomenaal"

  Greg Van Avermaet werd vorig jaar olympisch kampioen. Dit jaar won hij met Parijs-Roubaix zijn eerste grote klassieker en hij sluit het jaar dus af als nummer 1.

  "Ik denk dat dit mijn beste jaar ooit was, zeker in het voorjaar. Ook over mijn najaar ben ik zeer tevreden. Sommigen vonden het misschien iets minder, maar de resultaten zijn er altijd geweest."

  "Maar vooral mijn voorjaar was fenomenaal. In de koersen waar ik gestart ben, eindigde ik eerste of tweede. Meer kun je niet verwachten."

  Greg Van Avermaet en Anna van der Breggen, winnares bij de vrouwen

  Greg Van Avermaet en bondsvoorzitter Tom Van Damme