• home
 • video
 • pas verschenen

  Handbalassistent: "Zie ons strijden met Nederland om eerste plaats in poule"

  De Red Wolves beginnen hun WK-voorronde in en tegen Turkije.

  De Belgische handballers beginnen morgen aan hun WK-kwalificatiecampagne met de wedstrijd in en tegen Turkije. "Die wedstrijden zullen richtinggevend zijn", zegt assistent-bondscoach Michel Kranzen. Jeroen De Beule is ambitieus: "We zijn van underdogs naar favorieten gegaan."

  De Red Wolves beginnen deze week aan de kwalificaties voor het WK van 2019 met wedstrijden tegen Turkije en Nederland. Ook Griekenland is ingedeeld in de groep met België.

  "We zijn een punt voorbij dat we startten om deel te nemen", zegt assistent Michel Kranzen. "De groep is klaar om met ambitie te starten. Weliswaar met realistische ambitie, we zullen onze tegenstanders niet onderschatten. Nederland heeft gelijkaardige uitslagen kunnen realiseren vorig jaar. Ik zie ons allebei strijden om de eerste plaats."

  "We mogen zelf niet te bescheiden zijn, typisch België. We zitten nu met een groep met 9 professionele spelers, ook dat moet renderen. Dat betekent voor ons dat we de nodige evolutie maken, want als je niet meegaat in de professionalisering, loop je hopeloos achter de feiten aan."

  De eerste wedstrijd voor de Red Wolves wordt de verplaatsing naar Turkije. "Het is een heel zware verplaatsing, maar dat mogen we niet als excuus gebruiken. Deze eerste 2 wedstrijden, tegen Turkije en Nederland, zullen absoluut richtinggevend zijn als we die winnen."

  Kranzen kijkt ook uit naar de derby tegen Nederland, die dit weekend op het programma staat. "Tegen hen hadden we pakweg 10 jaar geleden geen schijn van kans. Dat hebben we omgedraaid in wedstrijden die we toch gewonnen hebben, maar we hebben ook verloren. Zo voel je, omdat alle spelers elkaar kennen, een zekere spanning en een extra dimensie. Maar dat is gewoon leuk."

  Jeroen De Beule: "Van underdog naar favoriet in poule"

  Jeroen De Beule ruilde onlangs Tongeren in voor Selestat. Daarmee is hij de 7e speler van de Red Wolves die prof wordt in Frankrijk. Ook in Duitsland zijn een aantal Belgen als prof aan de slag. "Stilaan begint een groot deel van de kern prof te worden en ik denk dat er nog kunnen volgen", vertelt hij. "Ik hoop dat een volgende generatie dat kan oppikken."

  Betekent dat ook dat de ambities nu groter zijn dan in het verleden? "Ik weet niet of het feit dat we nu meer profs hebben iets verandert. We zitten nu in een poule met tegenstanders waar we de voorbije 5 jaar van gewonnen én verloren hebben. Misschien staan we daar nu iets stevigers in. Nederland heeft vooral jongeren opgeroepen. We zijn volgens mij van underdog naar favoriet overgegaan, omdat we profspelers hebben en omdat zij verjongd zijn."

  "Ik denk niet dat de druk veel hoger ligt. We moesten onszelf sowieso die druk opleggen om eerste te worden, terwijl we vroeger mikten op de 3e plaats. We moeten eerste worden, dat moet duidelijk de ambitie worden."