• home
 • video
 • pas verschenen

  Voorzitter Maaseik: "Als we eens 3e of 4e worden, is dat geen ramp"

  Komt het nog goed met Maaseik dit seizoen?

  Het vernieuwde Maaseik heeft zijn start in de volleybalcompetitie compleet gemist. "Onze spelers zijn te veel gefocust op moeten winnen", stelt voorzitter Mathi Raedschelders vast. "Ze zouden complexlozer moeten spelen zoals onze tegenstanders."

  Maaseik verloor dit seizoen al tegen Menen en liet een punt liggen in Gent, maar de thuisnederlaag tegen het bescheiden Borgworm was een nieuw dieptepunt.

  "Mirakels in de sport komen niet zo vaak voor", zegt voorzitter Mathi Raedschelders. "9 van de 12 spelers zijn nieuw en als de oude spelers dan ook nog eens falen, dan wordt het moeilijk om het team recht te houden."

  "Maar een crisis is er helemaal niet. Paniek heeft geen enkele zin. We moeten gewoon hard werken en hopen dat het vertrouwen terug komt."

  "Het is wel al het 4e jaar op een rij dat we bijna opnieuw moeten beginnen. Je kunt dat frustrerend vinden, maar je kunt het ook als een uitdaging zien."

  "We weten dat we met deze groep Roeselare niet zullen verslaan. Dat is een geoliede machine. Je kunt je ook niet meten met een club die meer geld heeft. Als je dat wel doet, ga je regelrecht naar het faillissement."

  "Wij hebben gekozen om met nieuwe en jonge mensen aan de slag te gaan en iets op te bouwen. Alleen hoop ik dat we volgend jaar niet opnieuw moeten beginnen te bouwen."

  "Bij de minste fout ontstaat er nu paniek"

  "De kans bestaat dat het ook komend weekend tegen Roeselare een afstraffing wordt, maar op zich is dat niet erg. Als Maaseik eens 3e of 4e wordt in de competitie, is dat dan een ramp? Ik denk het niet."

  "Daar moeten de spelers ook van overtuigd geraken. Waarom hadden we het lastig tegen Gent en Borgworm? Omdat die teams spelen zonder complexen. Onze spelersgroep is te veel gefocust op moeten winnen. Terwijl dat voor mij en de club geen must is."

  "Nu ontstaat er bij de minste fout paniek. Dat zag je ook tegen Borgworm, waar we een goed niveau halen in de 1e en 2e set, maar in de 3e set met knikkende knieën spelen. Als ik wist waarom, dan was ik zelf coach geworden. Maar ik weet het niet."

  "Niemand verwacht een zege tegen Roeselare. Elk punt is een gewonnen punt. Laat ons van dat principe uitgaan."