• home
 • video
 • pas verschenen

  VIDEO: Ronald Vargas breekt enkel in Australië: "Niemands fout"

  Vargas was maar pas begonnen aan zijn Australische avontuur.

  Pijnlijke beelden vanuit de Australische A-League gisteren. Ronald Vargas (ex-Club Brugge, ex-Anderlecht, nu Newcastle Jets) liep bij een onschuldig duel tegen Brisbane een horrorblessure op. De Venezolaanse international viel met zijn volle gewicht op zijn eigen linkerbeen en brak daarbij zijn enkel.

  Vargas, in september overgekomen van AEK Athene, ontpopte zich in het begin van het Australische seizoen al meteen tot smaakmaker. Maar dat seizoen is na nu al voorbij.

  Op het uur - en bij een 1-2-voorsprong - ging de aanvaller samen met Brisbane-aanvoerder Matt McKay naar de bal. Vargas verloor zijn evenwicht en belandde vol op zijn eigen been.

  De ernst was meteen duidelijk. Vargas wees naar zijn linkervoet, die in een vreemde positie stond. De andere spelers op het veld vroegen om bijstand,sommigen durfden niet toe te kijken.

  "Niemands fout"

  Vargas werd meteen geopereerd in Brisbane. Newcastle spreekt van een gebroken enkel, de lokale media van een scheen- en kuitbeenbreuk. "Dit was een verschrikkelijk ongeluk. We voelen enorm mee met Ron, maar het was niemands fout", reageerde Jets-topman Ernie Merrick.

  Vargas zou vandaag terugvliegen met zijn teammaats naar Newcastle, waar hij aan zijn revalidatie zal beginnen. "Op dit moment weten we niet hoe lang hij out zal zijn, maar we vermoeden voor het grootste deel van het seizoen."

  "Ron mag dan nog maar kort bij ons zijn, hij maakte al een enorme indruk. Dat spreekt voor hem. De club, spelers en staf zullen hem volledig steunen bij zijn revalidatie."

  Beelden van het ongeluk (niet voor gevoelige kijkers):

  Instagrampost Newcastle Jets: