• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Timmermans: "Ik kan geen 29 spelers ontslaan, dus werd Ferrera de zondebok"

  Timmermans en Ferrera in betere tijden.

  KV Mechelen nam vandaag afscheid van coach Yannick Ferrera. "Dit is een zwarte maandag", zegt voorzitter Johan Timmermans. "Een trainer ontslaan is niet onze stijl, maar ik zag geen andere mogelijkheid. De spelers beseffen dat zij ook boter op hun hoofd hebben."

  "De trainer ontslaan is een gemakkelijkheidsoplossing"

  Vorige week benadrukte Timmermans nog in de kranten dat er geen sprake was van een trainersontslag, maar een week later moest de voorzitter dan toch de knoop doorhakken. "Na Anderlecht hebben we met Ferrera gesproken. We hebben een paar zaken uitgeklaard en vastgesteld dat hij nog heel veel drive had om de ploeg weer op rails te krijgen. Ook de spelers gaven nog de indruk dat ze ervoor wilden gaan."

  "Maar de match op Eupen is toch de druppel geweest. Die heeft aangetoond dat dat toch niet het geval was. Ferrera heeft de ploeg niet op rails gekregen zoals we verwacht en gehoopt hadden, maar de spelers hebben ook hun job niet gedaan. Ik heb gezegd dat een trainer ontslaan een gemakkelijkheidsoplossing is en ik neem daar niets van terug. Het probleem is nu niet plots opgelost."

  "Het is niet de stijl van Mechelen om een trainer te ontslaan. Ik doe dat zeker niet met volle goesting. Dit is een zwarte maandag. Vooral omdat wij weten dat de fout niet alleen bij Ferrera lag. Ik wil benadrukken dat Ferrera een hele goeie, beloftevolle trainer is. Hij zal wel fouten gemaakt hebben, zoals wij allemaal, en hij wordt daar nu op afgerekend, maar ik hoop van harte dat het met zijn carrière heel goed gaat."

  "Maar in Eupen zagen we geen ploeg meer die er vol voor wou gaan dus moesten we een signaal geven. Het is moeilijk om 29 spelers te ontslaan, dus de enige mogelijkheid die je dan als voetbalbestuurder hebt is een zondebok gaan zoeken, de trainer."

  "Je mag de beste trainer ter wereld hebben, het zijn de spelers die het moeten doen"

  "Dit doet heel veel pijn. We hebben nog nooit zo veel geïnvesteerd in de spelersgroep. We hebben 2 tot 2,5 miljoen uitgegeven en dat is voor KV Mechelen enorm veel. Iedereen die iets van voetbal kent, heb ik horen zeggen dat de kern versterkt is. Dat valt allemaal niet te rijmen met die voorlaatste plaats."

  Timmermans spaart de spelers van KV Mechelen niet. "Nadat ik Ferrera verteld had dat de samenwerking zou stoppen, heb ik de spelers toegesproken. Ik heb ze op hun plichten gewezen en gezegd dat ze in de spiegel moesten kijken en zich afvragen of zij er nog wel volop voor gaan."

  "We willen terug een blok zien staan, de ploeg die vorig jaar op een haar na POI gemist heeft. En ik weet dat het in het voetbal niet altijd loopt zoals we zouden wensen, maar wat we de laatste weken gezien hebben, die opendeurdag die regelmatig heeft plaatsgevonden, dat kan niet meer."

  "Sommige spelers hebben ook toegegeven dat zij minstens evenveel schuld hebben aan het mislopen van de samenwerking met Ferrera als de trainer. De spelers zien in dat ze uit een ander vaatje moeten tappen. Zij zullen het moeten doen. Dan mag je nog de beste trainer ter wereld hebben langs de lijn, het zijn de 11 op het terrein die resultaten moeten neerzetten. Die hebben ook boter op hun hoofd."