• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Lierse-coach Still niet zo stil in de kleedkamer: "Als jullie mietjes willen zijn, rot dan op!"

  William Still zette zijn ploeg op scherp voor de match tegen Cercle.

  Will Still is net 25 geworden en is zo de jongste trainer in het Belgische profvoetbal. Sportweekend volgde de Lierse-coach voor de match tegen Cercle Brugge. Still toonde dat hij ondanks zijn jeugdige leeftijd veel gezag heeft. Met een vlammende speech zette hij zijn spelersgroep op scherp.

  Lierse beleeft een moeilijk seizoen in eerste klasse B. Het bengelt onderaan het klassement en zoekt een overnemer. Na het vertrek van Fred Vanderbiest legde de club zijn sportieve lot in handen van Will Still. Wie is de piepjonge coach?

  "Ik weet dat het voor de buitenwereld speciaal is dat ik zo jong ben, maar leeftijd is maar een cijfer. De club heeft voor mij gekozen en ik werk heel hard om het zo goed mogelijk te doen."

  "Ik ben na mijn middelbare school een jaar naar Engeland getrokken om een diploma football coaching te behalen. Daarna heb ik in België een job gezocht. Ik ben naar Yannick Ferrera gestapt bij STVV."

  "Ik heb daar eerst 5 of 6 maanden zo goed als gratis gewerkt. Ik heb heel veel van hem geleerd. Soms hoor ik mezelf iets zeggen en denk ik: "Oei, dat was precies Yannick". Ik zal hem altijd dankbaar zijn", zegt Still.

  "Als ik over voetbal praat, word ik een ander mens"

  Naast het veld oogt William Still een beetje verlegen. "Maar als ik over voetbal praat of langs de lijn sta, word ik een beetje een andere persoon."

  Dat blijkt ook wanneer hij zijn presentatie aan de spelersgroep geeft. Hij doet dat in drie talen en in krachtige bewoordingen.

  "Het is niet 5 voor 12, maar 12u", roept hij. "We moeten er allemaal voor vechten. Laat zien dat jullie ballen hebben. Als jullie mietjes willen zijn, kunnen jullie nu oprotten. Allemaal! Wie zijn jullie: winnaars of verliezers?"

  De speech wierp zijn vruchten af, want Lierse won de dag nadien zijn match tegen Cercle Brugge en Still werd hartelijk vastgenomen door zijn spelers.

  Bekijk de speech van Will Still in de kleedkamer:

  Video player inladen ...