• home
  • video
  • pas verschenen
  • win!
  • quiz & opvallend

    Kylian Mbappé wint de Golden Boy Award

    Kylian Mbappé verhuisde deze zomer naar PSG.

    PSG-speler Kylian Mbappé is verkozen tot Golden Boy, dat is de trofee voor het grootste voetbaltalent op de Europese velden. Hij troefde onder anderen Ousmane Dembélé (Barcelona) en Gabriel Jesus (Manchester City) af. Ook Youri Tielemans stond op de longlist met 25 namen.

    De Golden Boy Award wordt sinds 2003 uitgereikt aan het grootste Europese voetbaltalent onder 21. Onder meer Lionel Messi, Wayne Rooney en Paul Pogba staan op de erelijst en nu komt ook Kylian Mbappé in dat rijtje. Hij volgt Renato Sanches op.

    De 18-jarige Fransman kende vorig seizoen zijn grote doorbraak bij AS Monaco. Het leverde hem deze zomer een transfer naar PSG op en nu dus ook de Golden Boy Award.

    Op de lijst met 25 kanshebbers stond één Belg, Youri Tielemans. Ook in 2015 en 2016 was hij bij de genomineerden, maar hij haalde het dus niet. De top 3 werd vervolledigd door Ousmane Dembélé en Gabriel Jesus.

    Palmares Golden Boy Award

    2017: Kylian Mbappé (Fra)
    2016: Renato Sanches (Por)
    2015: Anthony Martial (Fra)
    2014: Raheem Sterling (Eng)
    2013: Paul Pogba (Fra)
    2012: Isco (Spa)
    2011: Mario Götze (Dui)
    2010: Mario Balotelli (Ita)
    2009: Pato (Bra)
    2008: Anderson (Bra)
    2007: Sergio Agüero (Arg)
    2006: Cesc Fabregas (Spa)
    2005: Lionel Messi (Arg)
    2004: Wayne Rooney (Eng)
    2003: Rafael van der Vaart (Ned)