• home
 • video
 • pas verschenen

  KV Mechelen zet samenwerking met coach Ferrera stop

  Yannick Ferrera moet opstappen na de 4-1 in Eupen.

  Yannick Ferrera is niet langer de trainer van KV Mechelen. De voorlaatste in de stand neemt "zwaar ontgoocheld in de resultaten" afscheid van de 37-jarige oefenmeester. De 4-1 in het bodemduel in Eupen afgelopen weekend was de druppel. Ook assistent Yann Danielou moet weg. Assistent Tom Caluwé neemt voorlopig over.

  Ferrera kwam in september 2016 in Mechelen terecht, nadat Standard - waar hij pas ontslagen was - er Aleksandar Jankovic weggeplukt had. Ferrera greep net naast Play-off I.

  Dit seizoen liep het helemaal niet: in 11 speeldagen kon KVM nog maar 1 keer winnen. 5 nederlagen en 5 draws verder telt de club 8 op 33. Door het verlies in Eupen wipte Eupen over KV Mechelen van de 15e naar de 14e plaats. KV Mechelen telt 3 punten meer dan rode lantaarn Oostende.

  "We zijn zwaar ontgoocheld in de resultaten", duidt KVM-voorzitter Johan Timmermans op de clubwebsite. "De match in Eupen heeft bewezen dat de coach nog onvoldoende impact heeft op de groep om resultaten neer te zetten."

  Assistent-trainers Tom Caluwé en Sven Swinnen en doelmannentrainer Jugoslav Lazic nemen ondertussen de trainingen over. "Het is niet de bedoeling om heel snel een nieuwe hoofdcoach aan te stellen", zegt Timmermans. "We zullen ons niet onder druk laten zetten."

  Twitter KV Mechelen: