• home
 • video
 • pas verschenen

  Celtic moet 10.000 euro boete betalen voor fan die Mbappé wou schoppen

  Een Schotse fan loopt het veld op bij Celtic-PSG op de 1e speeldag in de CL.

  De UEFA heeft Celtic Glasgow een boete van 10.000 euro opgelegd. Een fan van de Schotse kampioen liep op 12 september in de thuismatch tegen PSG in de Champions League het veld op en bejegende Mbappé. Anderlecht moet 7.000 euro betalen voor vuurwerk op Bayern.

  De aanhanger van Celtic raakte het veld op en liep richting het goudhaantje van de Parijse topploeg. Hij probeerde Mbappé te schoppen, maar hij miste de dure benen van de tiener. Toegesnelde stewards grepen hem meteen erna en voerden hem af.

  Ook PSG, dat met 0-5 won in Celtic Park, met ook een goaltje van Mbappé, moet in zijn buidel tasten: 5.000 euro voor Franse supporters die zitjes in het uitvak sloopten.

  Vorige week kreeg de Franse competitieleider ook al 40.000 euro aangesmeerd, omdat de fans in de 3-0-zege tegen Bayern vuurwerk afstaken en de trappen in het Parc des Princes blokkeerden.

  7.000 euro boete voor Anderlecht

  Ook Anderlecht moet geld ophoesten aan de Europese voetbalbond. De fans van de Belgische recordkampioen maakten het te bont in Beieren. Ze staken vuurwerk af in het bezoekersvak op de eerste speeldag van het kampioenenbal. Het werd die 12e september 3-0 bij Bayern, nadat Kums al vroeg van het veld was gemoeten met rood.