• home
 • video
 • pas verschenen

  Team van ex-Club-speler is voor de 7e keer op een rij Chinees kampioen

  Guangzhou Evergrande blijft de toonaangevende club in China.

  Op 2 speeldagen van het einde mag Guangzhou Evergrande al de titel vieren in China. Met een 5-1-zege tegen de club van Jelavic was het zaakje beklonken. Het is al de 7e titel op een rij voor de club van coach Luiz Felipe Scolari én van ex-Club Brugge-speler Wang Shangyuan.

  Guangzhou Evergrande is al jarenlang de toonaangevende club in China, maar de concurrentie zat de voorbije jaren niet stil op de transfermarkt. Heel wat grote namen - denk maar aan Witsel, Hulk, Lavezzi en Oscar - streken neer in China. Maar aan de gevestigde orde konden zij niet tornen.

  Guangzhou doet het nochtans zonder aansprekende namen. Coach Luiz Felipe Scolari doet wellicht het meest een belletje rinkelen. Vooraan lopen met Alan (ex-Salzburg) en Goulart wel de 2 obligate Brazilianen. Op de rechterflank vinden we dan weer Wang Shangyuan, die enkele jaren geleden nog probeerde door te breken bij Club Brugge.

  Scolari kneedde er een bijna onklopbaar geheel van. Dat werd tegen Guizhou Zhicheng, de club van Nikica Jelavic, nog eens extra in de verf gezet. De 5 goals werden door 5 verschillende spelers gemaakt.

  Neemt Scolari afscheid met 3e titel op een rij?

  Voor Luiz Felipe Scolari is het de 3e titel op een rij in China. Hij won alles wat er te winnen valt sinds hij in 2015 het roer overnam van Fabio Cannavaro. Verwacht wordt wel dat de Braziliaan de club zal verlaten wanneer zijn contract eind november afloopt.

  Voor 4 spelers is het al de 7e titel met Guangzhou op een rij: Gao Lin, Feng Xiaoting, Zheng Zhi en Zhang Linpeng.