• home
 • video
 • pas verschenen

  Sergio Garcia wint thuistoernooi, Detry eindigt 36e

  Thomas Detry is zeker van zijn kaart voor de European Tour volgend jaar.

  Sergio Garcia heeft in eigen land de Andalucia Masters gewonnen. De Spanjaard, die ook gastheer was van het toernooi, had een slag voorsprong op de Nederlander Joost Luiten. Thomas Detry, onze enige landgenoot in Spanje, eindigde op een gedeelde 36e plaats.

  De golfbaan van Valderrama in Sotogrande geldt als een van de moeilijkste op het Europese circuit. Dat deerde Sergio Garcia, dit jaar al winnaar van de Masters, niet. Hij hield op de slotdag Joost Luiten af en strijkt 333.330 euro op.

  Thomas Detry kampeerde het hele toernooi in de middenmoot en liet op de slotdag een plaats in de top 20 glippen op de laatste holes. Met twee bogeys en een double bogey in zijn laatste vijf holes zakte Detry naar een gedeelde 36e plaats.