• home
 • video
 • pas verschenen

  "Jaren geleden dat er rellen van die omvang waren in Brugge"

  De politie bracht een deel van relschoppers naar het stadion.

  0 / 0

  De politie bracht een deel van relschoppers naar het stadion.

  De politie in Brugge heeft meer dan 120 relschoppers aangehouden na een massale vechtpartij. "Het ging over een grote groep, met supporters van ADO Den Haag en Willem II", zegt Dirk Van Nuffel, korpschef in Brugge. Er vielen drie zwaargewonden.

  "Raid op een café"

  Korpschef Dirk Van Nuffel doet het verhaal. "Een uur na afloop van de wedstrijd is er een incident gebeurd in een café, een kleine vechtpartij. Dat heeft de harde kern van Club Brugge gehoord en die hebben een raid uitgevoerd op het café."

  "Daar zijn ze op politie gestoten. Het was een zware vechtpartij met drie zwaargewonden, onder wie één politieman, en er zijn meer dan 120 personen aangehouden."

  Opvallend: zoals verwacht waren er ook Nederlanders bij de relschoppers. "Er waren supporters van ADO Den Haag en WIllem II. Die waren in het verleden al een paar keer aanstokers van incidenten in Brugge."

  "Het is toch al een aantal jaar geleden dat er hier rellen van die omvang heeft plaatsgevonden. Gelukkig hadden we een grote politiemacht gemobiliseerd, vandaar ook het grote aantal aanhoudingen."

  "Auto in brand en woningen beschadigd"

  Volgens Renaat Landuyt, de burgemeester van Brugge, waren provocaties van de Nederlandse supporters de aanleiding van de massale vechtpartij. Er vonden ook vernielingen plaats.

  "Een auto zou in brand gestoken zijn. Ook private woningen werden beschadigd", zegt de burgemeester. Intussen is alles weer onder controle.