• home
 • video
 • pas verschenen

  Van der Poel: "Mijn schouder is geraakt, dat kwam wel even aan"

  0 / 0
  Mathieu van der Poel reed na een zware val naar de 4e plaats in de veldrit in Boom. "Ik weet zelf niet wat er misging", reageerde hij na afloop. "Morgen zal het wel stijf zijn, maar goed intapen en dan zal het wel lukken."

  In de 3e ronde liep het mis voor Mathieu van der Poel. De Nederlandse kampioen kwam stevig ten val en het duurde een tijdje vooraleer hij rechtkrabbelde. "Mijn schouder is geraakt en dat kwam even aan", reageert hij.

  "Ik weet zelf niet wat er misging. Ik zat in het wiel van Wout (Van Aert) en reed met mijn schouder tegen een hek. Raar, want ik had zelf niet de indruk dat ik kort afdraaide of een risico nam. Maar blijkbaar heb ik het verkeerd ingeschat."

  "Vorig jaar ben ik hier ook al gevallen. Wel jammer. Ik had 2 ronden last om mijn stuur vast te houden, maar dan begon ik te rijden voor mijn klassement. Als je 13e wordt, is het moeilijk om dat te winnen."

  VIDEO: Van der Poel wordt teruggeslagen na een val

  "Had zin om mijn fiets over het hek te gooien"

  Van der Poel begon aan een inhaalrace en had even uitzicht op het podium, maar kettingproblemen in de voorlaatste ronde gooiden roet in het eten. "Ik denk dat ik normaal altijd 3e zou geworden zijn, maar toen ging mijn ketting eraf en was ik helemaal kwaad. Ik had zin om mijn fiets over het hek te gooien."

  Hij kwam uiteindelijk als 4e over de streep en leek behoorlijk uitgeteld. "Ik denk niet dat ik dit seizoen al zo kapot over de streep ben gekomen. Het is rijden voor elk punt, ik hoop dat het op het einde van het seizoen iets opbrengt. Dat ik met dat puntje misschien het verschil maak."

  Morgen staat de Wereldbekermanche in Koksijde op het programma. Mét Van der Poel aan de start? "Normaal is het een goed teken dat je een wedstrijd kan uitrijden, al is dat half op adrenaline na die klap. Mijn schouder voelt niet supergoed aan. Morgen zal het ongetwijfeld wel stijf zijn, maar goed intapen en dan zal het wel lukken", besluit hij.

  VIDEO: Podiumplaats gaat in rook op na kettingproblemen

  VIDEO: Van der Poel is volledig uitgeteld na de wedstrijd