• home
 • video
 • pas verschenen

  E-sporter van Anderlecht verslaat winnaar Sporza-toernooi: "Maar hij was echt goed"

  Geconcentreerde blikken bij Jasza, Zakaria en Aster.

  0 / 0
  Jasza Brabants heeft het FIFA18-toernooi van Sporza gewonnnen. Als beloning mocht hij het opnemen tegen de e-gamer van Anderlecht, Zakaria Bentato. Maar dat bleek iets te hoog gegrepen.

  16 Sporza-surfers namen het vandaag op de Digitale Doebeurs in De Krook (Gent) tegen elkaar op. Jasza Brabants, een 23-jarige student farmacie, was de beste van het pak.

  "Het was plezant", zegt Jasza. "Het was soms wat wennen, want iedereen heeft zijn eigen stijl. Eigenlijk speel ik niet zoveel FIFA, want in de week zit ik op kot in Brussel. Ik speel het dus enkel in het weekend."

  In de superfinale, die van commentaar werd voorzien door Aster Nzeyimana, mocht Jasza het opnemen tegen Zakaria Bentato, de e-sporter van Anderlecht. Die koos als Real Madrid als tegenstander voor Jasza's Bayern München. "Ik hou van Anderlecht, maar het is een beetje moeilijk om met hen tegen Bayern te spelen."

  Jasza: "De beste heeft gewonnen"

  Uiteindelijk werd het een vlotte overwinning voor Zakaria: 4-1. "De beste heeft gewonnen", gaf Jasza toe. "Ik vond het wat moeilijk om zijn niveau in te schatten op voorhand. Je ziet zijn klasse niet meteen, maar zodra hij aan het strafschopgebied komt, is het bijna altijd prijs."

  Zakaria had ook niets dan lof voor Jasza. "Het was echt niet zo makkelijk. Ik vond hem goed. Maar ik ken het spelletje gewoon beter dan hij."

  Herbeleef hier de finale tussen Zakaria en Jasza