• home
 • video
 • pas verschenen

  Wimbledon-winnares Muguruza Tennisspeelster van het Jaar

  Juli 2016: Garbine Muguruza pronkt met de trofee van Wimbledon.

  Garbine Muguruza is verkozen tot Tennisspeelster van het Jaar. De 24-jarige Spaanse won dit jaar Wimbledon. Vorige maand was ze nog eerste op de wereldranglijst.

  "Nummer 1 van de wereld worden, was een droom", reageert Garbine Muguruza, die Venus Williams klopte in de finale van Wimbledon. "Telkens ik kaarsjes mocht uitblazen, wenste ik dat ik later de beste tennisspeelster zou zijn."

  Muguruza is de eerste Spaanse die de titel Tennisspeelster van het Jaar krijgt. Kim Clijsters (2005 en 2010) en Justine Henin (2003 en 2007) staan allebei twee keer op de erelijst. Steffi Graf werd 8 keer verkozen tot beste tennisster van het seizoen.