• home
 • video
 • pas verschenen

  Sepp Blatter woont het WK 2018 bij "op verzoek van Poetin"

  Sepp Blatter gaat naar het WK.

  Sepp Blatter mag dan wel een schorsing van 6 jaar uitzitten wegens corruptie, het weerhoudt de 81-jarige ex-FIFA-baas er niet van om volgend jaar het WK in Rusland bij te wonen.

  "Ik zal in 2018 van de partij zijn op het wereldkampioenschap", zegt Blatter. "De Russische president Vladimir Poetin heeft me een persoonlijke uitnodiging gestuurd. Welke wedstrijden ik precies zal bijwonen weet ik nog niet. Misschien pik ik alleen de openingsmatch en de finale mee."

  "Blatter en Poetin zijn al erg lang bevriend", zegt een woordvoerder van het Kremlin. "Oude vrienden zijn steeds welkom, zeker bij een groot voetbalfeest als het WK. Ook Michel Platini heeft een uitnodiging gekregen."

  Geschorst voor dubieuze betaling

  Blatter werd in 2015 herkozen voor een vijfde termijn als FIFA-voorzitter, maar moest kort daarna opstappen nadat hij in opspraak was gekomen in een corruptieschandaal. Hij kreeg samen met ex-UEFA-voorzitter Platini een schorsing voor een dubieuze betaling van 1,8 miljoen euro die Platini in 2011 van Blatter kreeg.

  Sindsdien leven beide bobo's op gespannen voet met elkaar. Platini noemde Blatter enkele maanden geleden "de grootste egoïst die ik in mijn leven heb gezien". Blatter van zijn kant beloofde dan weer om nog voor de start van het WK een "gepeperd" boek uit te brengen met zijn visie op de feiten uit het verleden.