• home
 • video
 • pas verschenen

  Lichte meerderheid van Sporza-surfers vindt polsband voor sporters brug te ver

  De Genk-spelers worden van zeer dichtbij opgevolgd.

  Een aantal voetballers van RC Genk draagt een polsbandje dat elke beweging van de speler registreert, ook in zijn vrije tijd. De Sporza-surfer stelt zich daar vragen bij.

  Het polsbandje, met de naam Whoop, is ingevoerd in Genk. "De Whoop is een trainingsinstrument dat Genk aanreikt aan zijn spelers om hun lichaam beter te leren kennen en op te volgen. Het item is een onderdeel van de uitgebreide fysieke begeleiding van de spelersgroep, net zoals voedings- en trainingsschema’s, polar, gps-trackers op het veld, enzovoort", zegt Genk.

  "Dit polsbandje waarschuwt wanneer een voetballer te weinig geslapen heeft of zijn rust niet respecteert. Je kan het misschien beschouwen als een enkelband, maar het is een evolutie in het voetbal die niet tegen te houden is", zegt KV Oostende-ploegdokter Chris Goossens.

  Ongeveer de helft van de Genk-spelers draagt zo'n polsbandje. "We verplichten niemand", zegt Genk. "Het bandje wordt vooral gesmaakt door de jongere spelers. De vergelijking met een enkelband slaat nergens op, al was het maar omdat de spelers het bandje aan- en uittrekken wanneer ze willen."

  Volgens sommigen worden de spelers in hun privacy aangetast. In onze poll vroegen wat uw mening is: is het bandje een brug te ver of hoort het bij de job? Hieronder ziet u het resultaat.

  Uitslag van de poll (5.904 stemmen):

  • het is een brug te ver: 54,03%
  • het hoort bij de job: 45,97%

  Tweet van volleybalster Freya Aelbrecht: