• home
 • video
 • pas verschenen

  Deense vrouwen voetballen (voorlopig) weer na akkoord over loon

  Deense voetbalvrouwen wuiven (voorlopig) hun protest uit.

  De Deense nationale vrouwenvoetbalploeg zal dinsdag haar WK-kwalificatiematch tegen Kroatië dan toch spelen. Eerder weigerden ze tegen Zweden te spelen na een financieel geschil. Ze eisten evenveel premies als hun mannelijke collega's.

  De Deense bond en de speelsters zijn het al een tijd niet eens over de financiële vergoeding die de speelsters krijgen. De Deense vrouwen willen hetzelfde loon als hun mannelijke collega's.

  Hun wens kreeg geen gehoor en daarom weigerden ze een oefeninterland tegen Nederland en een match in de WK-voorronde tegen Zweden te spelen.

  Nu laat de Deense voetbalbond weten dat er een voorlopig akkoord is, zonder details te geven. Na de wedstrijd van dinsdag zullen beide partijen opnieuw onderhandelen. Bij de gesprekken zullen ook spelersvakbond FIFPro en de Europese voetbalbond UEFA betrokken worden.