• home
 • video
 • pas verschenen

  ATP-baas Kermode: "Toernooi in Antwerpen kan een groot succes worden"

  Kermode: "Willen de hoekstenen van het tennis beschermen."

  0 / 0
  Chris Kermode, de voorzitter van de ATP, is te gast op het tennistoernooi van Antwerpen. "Tennis zit in het DNA van de Belgen", zegt hij. "Mensen zullen over een paar jaar het talent en de persoonlijkheid van Goffin naar waarde beginnen te schatten."

  Het ATP-toernooi van Antwerpen is aan zijn tweede editie toe. Niemand minder dan Chris Kermode, de voorzitter van de tennisfederatie ATP, woont het toernooi bij. Sporza kon hem strikken voor een interview en peilde naar zijn indrukken.

  "Normaal hebben we 3 jaar nodig om een gevoel te krijgen van hoe succesvol een toernooi zal worden", steekt hij van wal. "Het is fantastisch waar dit toernooi nu al staat in zijn 2e editie. Ik hoop dat het blijft groeien. De eerste 3 jaar zijn moeilijk. Maar tennis zit in het DNA van de Belgen en ik denk dat het een groot succes kan worden."

  Kan het toernooi overleven in een klein land zoals België, met de concurrentie uit andere streken? "We krijgen aanbiedingen van overal ter wereld, van regio's met veel meer geld. Het is gemakkelijk om in te gaan op dat geld, maar dat is ook gevaarlijk. Want dan krijg je een kalender met toernooien die geconcentreerd zijn in bepaalde delen van de wereld."

  "Maar we zijn een globale sport, een van de weinige. Mensen in heel veel landen spelen tennis en dat willen we zo houden. We willen de hoekstenen van het tennis beschermen. Dat zijn Europa en de Verenigde Staten. Daarnaast willen we nieuwe markten verkennen."

  "Je moet een mix hebben van verschillende persoonlijkheden"

  David Goffin is het uithangbord van de Belgische tennissport. Hoe schat Kermode zijn belang in voor de ATP? "Voor mij draait het om persoonlijkheden. Ik praatte met de nieuwe generatie en vertelde hen dat ze de volgende 10 of 15 jaar op het hoogste niveau zullen spelen. Ik zei dat ze zichzelf moeten leren zien als een merk, dat je moet achterhalen wie je bent en wie je wil zijn."

  "Voor de sport heb je verschillende persoonlijkheden nodig, je moet een mix hebben van flamboyante en stille spelers. Goffin is een goede kerel en heeft een soort stille charme. Hij wordt volgens mij iemand als David Ferrer, die doorheen de jaren almaar meer gewaardeerd werd. Mensen zullen zijn talent en persoonlijkheid over een drietal jaar echt naar waarde beginnen te schatten."

  Is Goffin op dit moment al een merk? "Dat duurt een tijdje. Je moet een hele tijd meedraaien aan de top, misschien wel 5 jaar. Hij is daar wel naar onderweg", besluit Kermode.