• home
 • video
 • pas verschenen

  "Moment om te tonen dat er nieuwe generatie tafeltennissers aankomt"

  Nuytinck opent vrijdag het toernooi in Luik.

  De World Cup tafeltennis is terug van weggeweest in België. Daar zitten de prestaties van Cedric Nuytinck waarschijnlijk voor iets tussen. Nuytinck verdedigt in Luik de Belgische eer.

  "Nieuwe generatie in België"

  Nuytinck heeft zich in Frankrijk met zijn Franse ploeg Hennebont voorbereid om op zijn best te zijn voor het World Cup-toernooi in Luik. "Ik heb veel wedstrijden gespeeld en daarin een aantal toppers kunnen verslaan. Ik kan niet klagen over het niveau dat ik haal", vertelt hij aan Sporza.

  "Ik wil graag tonen dat er in België een nieuwe generatie tafeltennissers aankomt. Alleen Jean-Michel Saive mocht al meedoen aan de World Cup. De laatste World Cup in België dateert  uit de tijd van Saive."

  "In België was er altijd een publiek voor tafeltennis, zeker in Wallonië. Dit is een mooie kans voor de nieuwe generatie om zich te tonen."

  "Groepsfase overleven"

  Cedric Nuytinck mag vandaag het toernooi openen. Hij speelt in zijn poule voor een plaats in de 1/8e finales. Enkel de reekshoofden zijn vrijgesteld voor de groepsfase en zitten meteen bij de laatste 16.

  "Het zal niet evident zijn de groepsfase te overleven", denkt Nuytinck. "Ik speel tegen de nummer 21 en 41 van de wereld. Maar ik heb een van de twee al eens geklopt. Het wordt een interessante poule. Ik hoop door te stoten en daarna tegen een echte wereldtopper te mogen spelen."

  "Ik sta momenteel 71e op de wereldranglijst. Hopelijk geeft dit toernooi mij een boost om de top 50 te bereiken in januari. Het ultieme doel is de top 30."

  Het toernooi in Luik begint vrijdag en duurt tot en met zondag.