• home
 • video
 • pas verschenen

  Van Aert heeft prijs in Kermiscross: "Blij dat eerste zege binnen is"

  Wout van Aert mag een eerste keer zijn handen in de lucht gooien dit seizoen.

  Wout van Aert heeft zijn eerste zege van het seizoen beet. De wereldkampioen was net als vorig jaar de sterkste in de Kermiscross van Ardooie. Mathieu van der Poel deed niet mee. Toon Aerts won de spurt voor de tweede plaats, voor Michael Vanthourenhout.

  Zonder zijn grote concurrent had Wout van Aert het rijk voor zich alleen. Nog voor halfweg sloeg zijn turbo aan. Alleen Vanthourenhout kon even volgen, maar Van Aert loste hem al gauw. Op de snelle en droge omloop voerde hij een onemanshow op.

  Europees kampioen Toon Aerts zette de achtervolging in op zijn 24e verjaardag. Marcel Meisen ging de strijd aan, maar een podiumplaats was te hoog gegrepen voor de Duitse kampioen. Met zijn negenen spurtten ze voor de tweede plek. Aerts finishte als tweede, voor Michael Vanthourenhout en Meisen.

  "Ik focus op mezelf en tracht elke week progressie te maken"

  Van Aert was opgelucht met zijn eerste zegepalm. De voorbije weken won Van der Poel overal waar de Nederlander aan de start kwam - op Van der Haar in Ronse na.

  "Ik ben blij dat die eerste overwinning binnen is", reageerde de wereldkampioen. "Natuurlijk keek iedereen uit naar mijn eerste zege, maar het heeft jammer genoeg tot vandaag geduurd."

  "De manier waarop stemt me hoopvol. Het smalle en heel snelle parcours liet niet echt toe om het verschil te maken. Ik had een goed gevoel en heb het kunnen afmaken."

  "Eens moest dit wel gebeuren. Ik was conditioneel niet slecht, maar botste steeds op een sterkere opponent. Natuurlijk was Van der Poel hier niet en dus was de concurrentie minder. Maar dat is toch mijn fout niet? Ik cross tegen de renners die er zijn en vandaag was ik de beste."

  "De volgende koers is Van der Poel er wellicht weer bij en zal er opnieuw op het scherp van de snee gestreden worden. Ik probeer echter op mezelf te focussen en elke week progressie te maken."

  Uitslag Kermiscross in Ardooie

  1. Wout van Aert in 56'30"
  2. Toon Aerts op 28"
  3. Michael Vanthourenhout - z.t.
  4. Marcel Meisen (Dui)
  5. Gianni Vermeersch
  6. Vincent Baestaens
  7. Jens Adams
  8. Michael Boros
  9. Daan Hoeyberghs - 32"
  10. Philipp Walsleben (Dui) - z.t.
  11. Tim Merlier - 54"
  12. Adam Toupalik (Tsj) - 1'00"
  13. Klaas Vantornout - 1'20"
  14. Jim Aernouts - 1'31"
  15. Dieter Vanthourenhout - 1'37"

  Amerika boven bij de vrouwen

  Katie Compton (38) heeft de derde Kermiscross voor vrouwen gewonnen. De Amerikaanse kampioene zette al vrij vroeg een solo op die ze schitterend afrondde. Ellen Van Loy werd tweede. Zij schudde in slotronde Loes Sels van zich af. Wereldkampioene Sanne Cant zei af wegens ziekte.

  "Ik startte eerder traag, want ik wou niet te veel energie verspelen met de zware cross van zondag in Koksijde in het achterhoofd", zei Compton. "Door de afwezigheid van Sanne Cant was de concurrentie vandaag nog iets minder talrijk. Toen ik mijn kloof had geslagen, kon ik verder een eigen tempo bepalen."

  "Zondag wordt het anders. Het parcours in Koksijde is zeer zwaar, maar ik heb daar al gewonnen. Eigenlijk is het ginds een soort van speeltuin voor mij."